Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Devítka bude živit kluziště do konce února, jiné městské části ledové plochy ruší

Kvůli rostoucím nákladům i rychlému oteplení se některé městské části rozhodly ukončit provoz kluzišť dříve, než bylo původně v plánu. Jiné městské části naopak i přes cenu provozu pokračování bruslení podporují a slibují zájemcům bruslení až do konce února.

Dítě se musí umět postavit na brusle.

Vedení Prahy 9 se rozhodlo, že se na jejích kluzištích bude bruslit až dokonce února. „V hokeji a krasobruslení jsme bývali velmoc. Podobně jako jízda na kole patří k výbavě dítěte umět se postavit na brusle. Zamrzlý rybník už je dnes rarita, musíme jim tedy dopřát led jinak,“ je přesvědčen místostarosta Prahy 9 Adam Vážanský. Ledové plochy v Parku Podviní a Kluziště Střížkov tak nabídnou zábavu ještě více něž týden i přesto, že předpověď počasí hlásí teploty nad 10 stupňů Celsia.

Pražská kluziště se ruší kvůli teplu i smlouvám

Právě kvůli velkému oteplení se rozhodla provoz kluziště ukončit Praha 5. Poslední možnost si zabruslit na Smíchově tak byla 12. února. V půlce ledna byla zrušena ledová plocha kluziště Na Františku. Praha 1 přebrala komplex od dosavadního provozovatele Sport-Technik Bohemia a rozhodla se kvůli neúnosně rostoucím nákladům na provoz kluziště dále neudržovat. Podle ředitele Sport-Technik Bohemia Milana Vopičky byl ale důvod jiný. „Vypsali nám měsíční objednávku na provozování areálu s tím, že do konce roku 2023 vypíšou výběrové řízení. To ale nové vedení už nestihlo,“ uvedl pro iDnes bývalý československý hokejový reprezentant Vopička.

Další ledové plochy, kde bude možné bruslit až do konce února jsou Folimanka, kluziště v Grébovce, na Letné, na Vypichu a na Čapadle u Vltavy. V neděli 19.2. bude poslední možnost zabruslit si v Libni na kluzišti Löwitův mlýn a v Arkádách Pankrác.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 9

Štítky sport, bruslení, kluziště, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devítka bude živit kluziště do konce února, jiné městské části ledové plochy ruší  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.