Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž chtěl na internetu prodat šaty za čtyři stovky. Přišel o dva miliony korun

O více než dva miliony korun přišel muž z Prahy, který při prodeji šatů za zhruba 400 korun na internetu poskytl podvodníkovi údaje ke své platební kartě. Z mužova účtu pak během několika minut odešlo přes 20 plateb ve výši přes dva miliony korun, sdělil dnes na webu mluvčí Richard Hrdina. Podle něj policisté evidují za uplynulé měsíce desítky takových případů a přitom by stačilo, aby lidé, pokud něco prodávají, uváděli jen číslo svého účtu, nikoli údaje ke své platební kartě.

Mluvčí současně upozornil na to, že podvodníci dokáží dokonale napodobit stránky bankovních institucí a přepravních společností a lidé svou neopatrností pak přijdou o své úspory. Zveřejněný případ policisté řeší pro podezření z podvodu, neoprávněného přístupu a zásahu do počítačového systému a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Prodej obnošených šatů za 390 korun muž inzerovat na internetovém bazaru a zájem o ně v pondělí projevila jedna žena. „Po výměně několika zpráv zaslala odkaz, po jehož rozkliknutí se objevilo potvrzení přijetí smluvené částky a jméno kupující. Poškozený částku potvrdil a v odkazu pokračoval dál. Na další obrazovce si mohl vybrat z několika bankovních portálů, kde si vybral svou banku a dále vyplnil údaje ke své platební kartě včetně CVV kódu, doby platnosti atd," popsal případ mluvčí.

Doplnil, že prodávající chtěl po několika hodinách přes mobilní aplikaci zkontrolovat, jestli mu přišly peníze. Nepodařilo se mu ale přihlásit do internetového bankovnictví, proto kontaktoval bankéře, se kterým platební kartu ihned zablokoval, a šel řešit problém do banky. Tam zjistil, že jeho kartu zneužil podvodník a muž přišel o peníze, doplnil Hrdina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky šaty, prodej, Internet, obchod, Praha, oblečení, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl na internetu prodat šaty za čtyři stovky. Přišel o dva miliony korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.