Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž házel po strážnících ocelové trubky. Skončil v poutech a je v rukou policie

Pražští strážníci se stali terčem útoku sedmadvacetiletého muže, který po nich začal házet ocelové trubky. Tomuto útoku však předcházela zcela jiná událost. Strážníky původně zavolal muž z Botevovy ulice v Praze 12 ve čtvrtek 4. srpna po desáté hodině večerní kvůli bezdomovkyni, která vedla drahé jízdní kolo, což muži připadalo podezřelé. Strážníkům, kteří na místo dorazili, žena řekla, že kolo našla u popelnic, a tak usoudila, že si ho může vzít.

Na strážníky přiletěly ocelové trubky

„Výrobní číslo bylo vybroušené a přetřené barvou. Strážníci třiačtyřicetiletou ženu omezili na osobní svobodě, pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci přivolali státní kolegy a následně poskytli součinnost při převozu kola a ženy na služebnu státní policie,“ uvedla mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Na místo během zjišťování stavu a původu kola přijela další autohlídka strážníků. „Krátce po jejím příjezdu přiletěly od jedné z budov dvě ocelové třiceticentimetrové trubky, plné hlíny a betonu. Jedna zasáhla služební vozidlo a dopadla asi metr před strážníka, druhá přeletěla přes hlavu dalšího ze strážníků a dopadla na přední kapotu poblíž zaparkovaného vozidla,“ uvedla mluvčí.

Případ řeší policie

Strážníci vyběhli směrem, odkud trubky přiletěly, a uviděli muže, který na ně vulgárně křičel a začal utíkat. Strážníci ho začali pronásledovat a do pátrání se zapojili i státní policisté.

„Několikrát došlo k vizuálnímu kontaktu s prchajícím mužem, který po hlídkách házel různé předměty z odpadkových košů i samotný koš. Po dostižení skončil sedmadvacetiletý muž v poutech,“ doplnila Ernestová a dodala, že případ šetří státní policie,

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny, Městská policie hl. m. Prahy

Štítky ocelové trubky, strážníci, policie, Praha, trubka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž házel po strážnících ocelové trubky. Skončil v poutech a je v rukou policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.