Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Policisté zadrželi muže, který v Praze kradl a vykrádal auta

Pražští kriminalisté zadrželi pachatele, který má na svědomí krádeže, vloupání do aut a další skutky, kterých bylo celkem třicet. Šestatřicetiletý recidivista, který má v rejstříku trestů aktuálně patnáct záznamů, dokázal v průběhu necelých tří měsíců napáchat škodu za bezmála půl milionu korun. Muž je aktuálně ve výkonu trestu odnětí svobody za předešlou trestnou činnost, ale jeho trest se mu nejspíš prodlouží.

Zloděj kradl hlavně v Praze

Podle policie bylo muže těžké dopadnout kvůli tomu, že byl v páchání trestné činnosti už zkušený a navíc se dlouhodobě nezdržoval na žádném místě. Muž ukradená auta ihned po krádeži osazoval ukradenými registračními značkami, které na autech opakovaně měnil a využíval je k další trestné činnosti, například při ujíždění z benzínových čerpacích stanic bez placení. Nejčastěji operoval v Praze a v Plzeňském kraji.

Auta si podle svých slov vybíral náhodně. Někdy volil jako místo činu odlehlejší parkoviště, jindy se nebál auto ukrást nebo vykrást v podzemních garážích, kde se pohybovali další nic netušící lidé.

Pachateli se stalo osudným ukradení nápadného Mercedesu Benz. „Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v Ústecké ulici povšimli rychle jedoucího vozidla, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy řidič policejní hlídku uviděl stát na komunikaci, zalekl se a zvýšil už tak vysokou rychlost a začal ujíždět. Tento řidič, který byl pod vlivem drog a měl zákaz řízení, po zhruba kilometru ujíždění, způsobil dopravní nehodu. Ve vysoké rychlosti projel křižovatku na červenou a střetl se s projíždějícím vozidlem. Hrozivě vypadající nehoda si na straně řidiče druhého auta naštěstí vyžádala jen lehké zranění. Policisté podezřelého, který byl mimo jiné v celostátním pátraní, ihned zadrželi a následně byl rozhodnutím soudu umístěn do vazby,“ vysvětlila v tiskové zprávě policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž si odpykává trest za předešlou trestnou činnost

„K prvotnímu ustanovení podezřelého pražským policistům napomohly kamerové záznamy a zajištěné stopy, ale i díky analytické práci s evidovanou, dosud neobjasněnou trestnou činností,“ doplnila mluvčí.

Šestatřicetiletý muž je obviněn ze spáchání trestných činů krádež, ohrožení pod vlivem návykové látky, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Recidivistovi v případě odsouzení hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi. Jelikož se muž již nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za předešlou trestnou činnost, hrozí mu, že se jeho trest, v případě odsouzení, prodlouží o několik let,“ dodala Siřišťová.

Policisté našli všechna ukradená vozidla s výjimkou jednoho ukradeného motocyklu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky zloděj, auta, krádeže, zadržení, Praha, kriminalita, krádež, Mercedes-Benz, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zadrželi muže, který v Praze kradl a vykrádal auta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.