Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zemřel policejní pes Merlin, který zachránil muže před sebevraždou

Útvar psovodů Městské policie Praha oznámil smutnou zprávu. Zemřel služební pes Merlin, který v září minulého roku vypátral muže, který chtěl spáchat sebevraždu. Se svým psovodem Davidem Voborníkem také vítězil na kynologických soutěžích.

Dostal ocenění od policejního ředitele

O skonu Merlina informovala Městská policie hlavního města Prahy na Facebooku. „Kdo jste ho znal, tak dobře víte, že nadevše miloval svou práci a za každého z nás by položil život. Byl pro mne oporou a byl to ten parťák, který se vždy obětavě postavil mezi nás, uniformované strážníky, a chránil nás před všemi, kdo by nás chtěl při výkonu služby nějakým způsobem ohrozit. I když ve službě byl velmi ostražitý, tak se vždy se všemi kolegy po akci rád pomazlil a nechal pohladit,“ napsal na sociální síti jeho psovod David Voborník.

Merlin se proslavil, když v září minulého roku vypátral muže, který se chtěl zabít. Merlin označil štěkotem garáž, kde hledaný v autě seděl. Za tento čin získal od ředitele pražské Městské policie Eduarda Šustera ocenění za záchranu lidského života.

Pes Merlin pomohl najít muže, který chtěl spáchat sebevraždu

V sobotu 11. září krátce po půlnoci pomohl služební pes pražských strážníků označit místo, kde se nacházel pohřešovaný muž, který chtěl spáchat sebevraždu. Oblast se podařilo lokalizovat díky signálu z mobilního telefonu. Na záchraně muže se...

Byl šampionem kynologických soutěžích

S psovodem Voborníkem také na celorepublikových kynologických soutěžích vyhrál 23 pohárů, většinou za první místa a nejlepší obranářské práce.

„Byl to zkrátka parťák, který nadevše miloval svou rodinu, pro kterou by snad i dýchal a my jsme mu za to nesmírně vděční. Na oplátku jsme mu mohli poskytnout krásný život v milující rodině, kde jsme spolu trávili spoustu krásného volného času a při jeho poslední cestě do psího nebíčka jsem s ním mohl být až do poslední chvíle ve vzájemném objetí," vzpomínal Voborník.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města Prahy

Štítky merlin, policie, pes, psovodi, smrt, sebevražda, obecní policie, soutěž, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel policejní pes Merlin, který zachránil muže před sebevraždou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.