Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Útočník zabil učitele střední školy v Praze mačetou. Kriminalisté ho vypátrali

Dnes před polednem neznámý pachatel zaútočil mačetou na jednoho z učitelů střední školy v Praze 4, který útok nepřežil. Mačeta po útoku zůstala na místě a pachatel z místa utekl. „Kriminalisté z oddělení vražd podezřelého vypátrali a zadrželi,“ uvedla policie na twitterovém účtu krátce před půl druhou. Do pátrání byly nasazeny stovky policistů včetně policejního vrtulníku. Devatenáctiletého mladíka podezřelého z vraždy zatkli kriminalisté z oddělení vražd v Dolních Břežanech v okrese Praha-západ.

„Napadený přes veškerou snahu záchranářů útok nepřežil“

Podle pražské policie se tragický případ stal na Středním odborném učilišti v ulici Ohradní v Praze 4. Na místo vyrazila lékařská záchranářská posádka i inspektor. „Čekali jsme do momentu, kdy byla situace na místě bezpečná,“ sdělila redakci Pražské Drbny mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Zranění napadeného učitele byla podle mluvčí pražských záchranářů velmi vážná. „Na místě probíhala resuscitace i intubace, ale napadený přes veškerou snahu záchranářů útok nepřežil,“ popsala.

Zaměstnanci a žáci školy podle informací redakce opustili budovu učiliště a čekají na další instrukce od policie. Zdroj, který je na místě, redakci potvrdil, že hledaný je mladšího věku a utekl přes tělocvičnu školy. Je tedy možné, že útočníkem byl některý ze studentů učiliště, protože trasu úniku dobře znal. To potvrdila i policie.

„Podle našich informací by se mělo jednat o studenta školy, tuto možnost ale stále prověřujeme,“ řekl redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Kriminalisté z oddělení vražd podezřelého vypátrali a zadrželi“

Naší redakci se podařilo spojit s jedním ze studentů Středního odborného učiliště v Praze 4, který popsal, že dopoledne přijeli na místo útoku policisté a záchranáři. „Ve třídě nás zamknuli a my jsme vyčkali na příchod policistů, kteří nás poté odvedli do šatny a za budovu školy, kam vyvádějí žáky a učitele,“ popsal student Adam Ort. 

„Momentálně zde stojíme a čekáme, co se bude dít dál. Útok jsem neviděl a pouze vím, že šlo o útok do hlavy mačetou v kabinetu učitele, kde učitel podlehl zranění,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny. 

Do pátrání po útočníkovi se zapojily stovky policistů a policejní vrtulník. „Kriminalisté z oddělení vražd podezřelého vypátrali a zadrželi,“ uvedli policisté před půl druhou na twitterovém účtu. Podezřelý mladík nebyl pod vlivem drog ani alkoholu.

Útočník měl pravděpodobně studijní neúspěch

Učiliště po tragédii navštívil ministr školství Gazdík. Potvrdil, že podezřelým z útoku je žák školy. „Včera měl student patrně studijní neúspěch,“ uvedl viditelně dojatý ministr, který sám působil jako učitel na základní škole. Zda byl útok plánovaný, podle něj nikdo neumí říct. Vyjádřil také upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Střední odborné učiliště v Ohradní ulici v Praze 4 vyhlásilo na pátek volno. „Vzhledem k mimořádné situaci na naší škole bude výuka dne 1. 4. 2022 na celé škole zrušena,“ napsal na webu školy její ředitel Karel Dvořák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky napadení, útok, mačeta, smrt, zabití, učitel, Praha, vražda, policie, okres Praha-západ, Dolní Břežany, Drbna.cz, Petr Gazdík, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník zabil učitele střední školy v Praze mačetou. Kriminalisté ho vypátrali  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.