Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyři muži obestoupili chlapce, vzali mu telefon a donutili ho vybrat peníze z bankomatu

Pražští kriminalisté od poloviny června pátrají po skupince čtyř osob, která ve středu 16. června po jedenácté hodině večer vydírala osmnáctiletého chlapce, který se vracel domů z tréninku, když se ho v parku Přátelství u ulice Vysočanská v Praze 9 dva muži zeptali, jestli nemá cigaretu. Když chlapec odpověděl, že ne a pokračoval v chůzi, muži ho začali pronásledovat. Po pár metrech chlapci zastoupili cestu další dva muži.

Muži chlapce donutili vybrat z bankomatu hotovost

Čtyři muži chlapce obestoupili, donutili ho, aby si sedl na lavičku, jeden mu vzal batoh a druhý mobilní telefon. „Následně ho pod psychickým nátlakem, který spočíval v početní převaze a dávce vulgarit, donutili vybrat z bankomatu hotovost, kterou měl na svém účtu. Slíbili mu, že pokud poslechne a vybrané peníze jim donese, vrátí mu zpět mobilní telefon,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Mladík se ještě před nástupem do autobusu, ve kterém měli společně jet k bankomatu, snažil před muži utéct, ale to se mu nepodařilo. Protože se chlapec bál o život, poslechl a vybral z bankomatu ve Verneřické ulici hotovost, kterou následně podezřelým předal.

Pachatelům hrozí osm let ve vězení

Dva ze čtyřčlenné skupinky mužů, která je podezřelá ze spáchání trestného činu vydírání, jsou zachyceni na kamerových záznamech. „Pokud je na záběrech poznáváte, třeba i díky oblečení, které měli v době incidentu na sobě nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. V případě, že má k případu někdo jakékoliv informace nebo byl také svědkem události, ať se též ozve na tísňovou linku,“ žádá mluvčí.

Pachatelům hrozí za trestné činy vydírání, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky bankomat, chlapec, pátrání, Praha, hotové peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hugo Pilný

To je mi ale decentní komentář PČR...; podle chůze a pohybů bych tipoval, že se jedná o naši známou asociální komunitu. Opravdu chce policie ty darebáky vypátrat, nebo se zase jen hraje na hledání?

Čtvrtek, 9. září 2021, 22:29Odpovědět

Josef Volfík

Pokud je chytnou, tak pod deset let natvrdo by soudce jít neměl.

Čtvrtek, 9. září 2021, 18:57Odpovědět

Čtyři muži obestoupili chlapce, vzali mu telefon a donutili ho vybrat peníze z bankomatu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.