Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž v Praze zabil psa tak, že jej dal do myčky, kterou zapnul. Pak pobodal svou partnerku i sebe

Kriminalisté stíhají třicetiletého muže, který nejdřív zabil sotva půlroční fenku německého pinče jménem Žofie, kterou dal do myčky a tu pak zapnul. O několik týdnů později stejný muž pobodal svou partnerku, která se po útoku dokázala vyplazit před dům pro pomoc. Muž později pobodal i sám sebe.

Muž pobodal partnerku a pak sebe

Muž na svou partnerku zaútočil nožem 12. prosince loňského roku v bytě ve Famfulíkově ulici v Praze 8. „Podezřelý vešel s kuchyňským nožem do ložnice, kde ležela jeho družka na posteli a zaútočil na ni, kdy ji opakovaně bodl nožem s čepelí o délce 16 centimetrů. Tím jí způsobil mnohačetná bodná a řezná poranění v oblasti hrudníku, břicha, zad a horních končetin. Ženě se podařilo i přes tato zranění z bytu utéci, aby požádala sousedy o pomoc. Nikdo jí ale neotevřel, proto seběhla do přízemí, kde upadla na zem a vyplazila se na ulici před dům, kde volala o pomoc,“ popsal scénu z napadení policejní mluvčí Jan Daněk a dodal že před vchodem ji zachránili policisté, kteří jí poskytli první pomoc. Žena byla s život ohrožujícími zraněními převezena do nemocnice.

Policisté se následně násilně dostali do bytu, kde zadrželi podezřelého muže, který si ještě před zadržením shodným nožem způsobil desítky povrchových ran. I jemu policisté poskytli první pomoc a předali ho záchranářům. Ti jej převezli do nemocnice, kde ho až do jeho vzetí do vyšetřovací vazby střežili policisté.

„Uvedeného jednání se podle výsledků vyšetřování muž dopustil z chorobných příčin, konkrétně pod vlivem alkoholové psychózy,“ uvedl mluvčí.

Několik týdnů předtím zabil psa v myčce na nádobí

Několik týdnů před pobodáním partnerky muž usmrtil její sotva půlroční fenku německého pinče, je tedy obviněný z trestného činu týrání zvířat. „Tu měl zavřít v automatické myčce nádobí a spustit jeden z mycích programů, čímž zvíře usmrtil. Následně mrtvé tělo zvířete z bytu odnesl a vyhodil do kontejneru,“ popsal Jan Daněk.

Ze znaleckého posudku vyplývá, že obviněný byl v době spáchání skutku nepříčetný kvůli psychotické poruše, alkoholové psychóze. Právě z tohoto důvodu nebylo možné případ kvalifikovat jako zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu, ale pouze jako zločin opilství. „Za to mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Za trestný čin týrání zvířat mu pak hrozí trest šestiletý,“ vysvětlil Daněk a dodal, že trestní stíhání je vedeno vazebně.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky pes, myčka, napadení, pobodání, družka, Praha, myčka nádobí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Praze zabil psa tak, že jej dal do myčky, kterou zapnul. Pak pobodal svou partnerku i sebe  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.