Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policisté, hasiči a záchranáři nacvičovali, jak reagovat na teroristický útok v Praze

Pražští policisté spolu s dalšími složkami integrovaného záchranného systému nacvičovali v pátek reakci na teroristický útok v budovách provozovatele tuzemské energetické přenosové soustavy ČEPS na pražském Bohdalci a Chodově. Na webu o tom informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Cílem cvičení podle ní bylo eliminovat pachatele, zajistit evakuaci osob a poskytnout první pomoc zraněným.

Cvičení se účastnily desítky policistů z různých útvarů - zaměstnanci operačního střediska, pohotovostní, speciální a zásahové jednotky, policejní interventi, pyrotechnici a vyjednavači. „Jinými slovy, do cvičení se zapojily všechny útvary, které by situaci řešily v případě reálného útoku," uvedla mluvčí. Na místě byli i hasiči a záchranáři.

„Aby se cvičení co nejvíce přiblížilo reálné situaci, nikdo z účastníků nebyl předem seznámen s konkrétní modelovou situací, která v objektu nastane," doplnila Siřišťová. Každý jednotlivý krok pak podle ní sledovali zkušení hodnotitelé a také dokumentační skupina. Hlavním úkolem bylo prověřit spolupráci jednotlivých složek záchranného systému, flexibilitu útvarů, rychlost zásahu a taktiku celého zásahu. „Samotné vyhodnocení bude trvat několik následujících dnů," uvedla mluvčí.

Podle bezpečnostního ředitele ČEPS Martina Bílka je spolupráce firmy se složkami integrovaného záchranného systému nezbytným předpokladem zajištění bezpečnosti objektů kritické infrastruktury. „Nyní jsme si již po několikáté společně ověřili, že funguje naprosto bezproblémově,“ uvedl. I podle ředitele pražské policie Tomáše Lercha je spolupráce na vysoké úrovni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto URNA

Štítky policie, terorismus, energie, cvičení, ČEPS, Praha, Bohdalec, Chodov, Martin Bílek, teroristický útok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté, hasiči a záchranáři nacvičovali, jak reagovat na teroristický útok v Praze  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.