Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po oslavě narozenin v práci usedl muž za volant. Nadýchal přes 1,8 promile

Ve středu 23. června krátce před půlnocí si hlídka pražských strážníků všimla podezřelého chování řidiče, který na křižovatce ulic Českobrodská a Nedokončená nereagoval na zelenou a zůstal stát delší dobu na místě. Muž poté nadýchal přes 1,8 promile alkoholu. Hlídce se později přiznal, že před jízdou slavil v práci narozeniny svých kolegyň.

Hlídka pražských strážníků na křižovatce ulic Českobrodská a Nedokončená se rozhodla zkontrolovat řidiče, který delší dobu reagoval na zelenou. Ve chvíli, kdy projel křižovatkou, se strážníci vydali za ním. Jenže místo zastavení řidič zrychlil a projel několika dalšími ulicemi a nakonec v jedné z nich u krajnice zastavil.

Lesklé oči a špatná verbální a motorická koordinace potvrdily podezření strážníků. Dechovou zkoušku nejprve 38letý řidič odmítl s tím, že auto potřebuje k práci. Hlídka tedy přivolala státní kolegy a začala pořizovat videozáznam dokumentující šetřenou událost. Na druhý dotaz s dechovou zkouškou muž souhlasil, její výsledek ukázal hodnoty přes 1,7 a 1,8 promile,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Řidič se hlídce poté přiznal, že před jízdou slavil v práci narozeniny dvou kolegyň, množství alkoholu, který požil, však specifikovat nechtěl. Strážníci jej omezili na osobní svbodě a pro podezření z trestného činu předali Policii ČR.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Praha

Štítky krimi, alkohol, řidič, narozeniny, strážníci, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po oslavě narozenin v práci usedl muž za volant. Nadýchal přes 1,8 promile  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.