Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útočník napadl v metru muže s dětmi, hrozí mu až tři roky ve vězení. Policie hledá svědky

Pražská policie hledá svědky napadení ve stanici linky metra B Hloubětín v pátek 28. května. Podezřelý zaútočil na muže jedoucího se dvěma dětmi na eskalátorech. Útočník způsobil muži vážná zranění. Po útoku byl zadržen. Na policejním webu to oznámila mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Na webu byl zveřejněn záznam z kamer i fotografie podezřelého a napadeného.

Podezřelý podle policie přistoupil k muži, kterého později napadl, a začal mu vyhrožovat násilím už během cesty metrem mezi stanicemi Kolbenova a Hloubětín asi v 16:15. „Atakovaný muž necestoval v tu dobu sám, ale se svými dvěma dětmi. Proto na agresora nereagoval a vystoupil s nimi na nejbližší zastávce," sdělila mluvčí policie.

Pachatel ale muže sledoval a na eskalátoru ve stanici Hloubětín na něj zaútočil. „Nejprve ho strhl na zem, následně ho zaklekl a držel za krk. Pohotoví kolemjdoucí vypnuli eskalátor a zavolali pomoc," popsala situaci Siřišťová. Následně na místo dorazila hlídka městské policie, která útočníka zadržela. Třicetiletý podezřelý byl obviněn z ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožovaní, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Policisté hledají jak lidi, kteří podle záznamu byli u napadení na eskalátorech, tak případné další svědky předchozí rozepře mezi muži v soupravě metra. Policisté žádají svědky, aby zavolali na linku 158.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, napadení, metro, kriminalita, zranění, Praha, policie, Hloubětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník napadl v metru muže s dětmi, hrozí mu až tři roky ve vězení. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.