Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celkem šest pachatelů zadrželi během jedné své směny pražští policisté

V neděli 9. května dvacet minut po deváté hodině ranní zasahovali pražští policisté u rodinného domu, do kterého se vloupala trojice pachatelů. Ta samá policejní hlídka pak u autobusové zastávky v Praze 4 zadržela osoby, u kterých našla větší množství drog. Aby toho nebylo málo, tak ti samí policisté chtěli zkontrolovat vozidlo BMW, ale to následně začalo ujíždět. Řidič měl tři platné zákazy řízení a v autě převážel drogy nebo mačetu.

Když hlídka policistů projížděla odpoledne ulicí v Zápolí v Praze 4, tak si na autobusové zastávce povšimla tří osob. Ty v momentě, kdy zaregistrovali policejní vůz, začali z místa odcházet. Policisté pak při kontrole u jedné z nich našli větší množství drog, a to konkrétně opiáty a kokain.

Jednačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi,“ uvedla policejní tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

Řidič BMW začal policistům ujíždět. Měl tři zákazy řízení a v autě mačetu

Policisté si také krátce po devatenácté hodině večer všimli v Průběžné ulici v Praze 10 stříbrného vozidla BMW. To se následně rozhodli zastavit a zkontrolovat. Policisté auto zastavili v ulici Na Olšinách, ale v okamžiku, kdy chtěli vystoupit a vůz zkontrolovat, řidič sešlápl plyn a z místa kontroly ujel.

Po pár metrech vozidlo zastavilo, jelikož spolujezdec strhl řidiči volant. Řidič při kontrole kolegům sdělil, že kdyby to bylo jeho auto, tak by jim ujel, ale kamarád (spolujezdec) mu to překazil, jelikož měl strach o svůj vůz,“ doplnila Siřištová.

Policisté zjistili, že má řidič uložené tři platné zákazy řízení a test na drogy i alkohol na místě odmítl. Policisté pak v autě nalezli plynovou pistoli, mačetu, falešný policejní odznak Služby kriminální policie a vyšetřování a více než 23 gramů bílé krystalické látky. Kromě toho našli u spolujezdce také cizí platební karty.

Řidiči hrozí až dva roky vězení

Oba tito pachatelé byli omezeni na osobní svobodě a převezeni pak na policejní služebnu. V současné chvíli je jednatřicetiletý řidič podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to mu v případě uznání viny hrozí až dva roky odnětí svobody.

O tři roky starší spolujezdec je podezřelý ze spáchání trestného činu opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté z oddělení drog, kteří zjišťují, komu sáček s pervitinem patří. V počátku řidič policistům uváděl, že patří jemu. Posléze zjistil, že se jedná o trestný čin, a tak změnil názor,“ ukončila Siřišťová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, pachatelé, zadržení, droga, BMW, Praha, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ben Bazoo

Takže dělali svoji práci?

Středa, 12. května 2021, 07:20Odpovědět

Celkem šest pachatelů zadrželi během jedné své směny pražští policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.