Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž v Praze spadl ze skály. Policisté ho našli pomocí termokamery

Na pražské Zbraslavi proběhla rozsáhlá pátrací akce. Ta měla za úkol najít muže, který spadl ze skály a nevěděl, kde je. Do pátrací akce se zapojil i vrtulník s termovizí. Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže, který byl následně v pořádku předán záchranářům ke zhodnocení jeho zdravotního stavu.

V úterý krátce před jedenáctou hodinou večer volal na linku 158 muž, který na cestě ze Zbraslavi do Braníka spadl ze skály a podle svých slov vůbec nevěděl, kde se nachází. Poté byl hovor ukončen a telefonní číslo se podle policie stalo nedostupným.

Policisté zahájili rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojilo více než dvacet policistů. „Na místě bylo zřízeno seřadiště u železniční stanice Zbraslav, kde velitel policie rozdal úkoly všem hlídkám a určil místa k propátrání, na kterých mohlo dojít k pádu muže z větší výšky. Vzhledem k nepřístupnosti terénu a rozsáhlému území, na kterém se mohl pohřešovaný nacházet, byl přivolán vrtulník letecké služby s termovizí,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Právě termovize v pátrání pomohla. Po přibližně půlhodinovém letu se muže podařilo zaměřit v zarostlé části kopce Závist, kam následně pilot vrtulníku navedl hlídky v terénu. „Ty ho po několika málo minutách nalezly. Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže, který byl následně v pořádku předán Zdravotní záchranné službě ke zhodnocení jeho zdravotního stavu,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky skála, pád, termokamera, Praha, termografie, Zbraslav, Braník, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Praze spadl ze skály. Policisté ho našli pomocí termokamery  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.