Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muži, který loni ubodal 21 ranami svou přítelkyni, hrozí až 20 let vězení či výjimečný trest

Soud dnes začal projednávat kauzu Tomáše Nálevky, který podle obžaloby před rokem ubodal v pražském bytě 21 ranami svou přítelkyni. Poté ji okradl o věci za více než půl milionu korun. Policie ho později dopadla na Slovensku. Muž se dnes k činu přiznal, ale nesouhlasí s právní kvalifikací skutku. Za vraždu mu hrozí 15 až 20 let odnětí svobody, případně i výjimečný trest.

Žena byla po dobu útoku při vědomí

K vraždě došlo 3. března 2020 v Praze 9. Nálevka podle obžaloby zaútočil na svou jedenatřicetiletou přítelkyni po předchozí hádce a opakovaně ji bodal do hlavy, hrudníku, zad i končetin. Žena vykrvácela. „Po dobu útoku a následně nejméně po dobu několika minut po útoku byla při vědomí,“ uvedla státní zástupkyně Radka Miclíková. Dodala, že Nálevka přítelkyni způsobil mučivé útrapy, protože si uvědomovala neodvratnost své smrti.

Muž poté podle obžaloby použil ženinu platební kartu k výběru 28 tisíc korun a sebral její notebook, dva mobilní telefony, šperky a auto, kterým odjel nejprve do Ostravy a poté do penzionu ve Spišské Staré Vsi, kde ho 14. března zadržela zásahová jednotka.

„Přítelkyně se mi připletla do cesty.“

Pětatřicetiletý Nálevka dnes v hlavním líčení nejprve nechtěl vypovídat, protože mu vadili přítomní lidé. Soudu nakonec přečetl předem připravené obsáhlé prohlášení. V něm líčil, že se s přítelkyní kdysi seznámil přes bojové sporty a v roce 2009 spolu začali chodit, a to v Hradci Králové, kde studovala farmacii. „K mé velké nelibosti si po dokončení vysoké školy vybrala pracoviště v Praze a přestěhovali jsme se tam,“ uvedl. V posledních letech se podle něj do vztahu „vkradly neshody“.

Myslím, že jsme se měli stále velmi rádi, ale naše povahy už neumožňovaly kompromisy,“ prohlásil. V noci na 3. března se prý posilňoval alkoholem poté, co se pohádali. „Nespal jsem a trápil jsem se myšlenkou na rozchod se ženou, kterou stále miluju, ale už nedokážu tolerovat způsob jejího života,“ řekl. Ráno podle něj hádka pokračovala, a když si balil věci, přítelkyně „se mu nějak připletla do cesty“. „Byl jsem unavený, zmatený, naštvaný a opilý,“ popsal chvíle před útokem, na který si podle vlastních slov nevzpomíná.

Uvedl také, že po činu překotně a bez přemýšlení zabalil elektroniku a potřeby na camping a rybaření a odjel na místo, kde s přítelkyní dříve strávili hezkou dovolenou. Doplnil, že vždy zastával postoj „žij a nechej žít“.

Zavražděná žena pracovala v lékárně a také pro armádu, vedla vědecký výzkum.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, soud, vražda, Praha, obviněný, Slovensko, výjimečný trest, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Tady by měl být trest smrti a to bez pardónu,díky Havlíčku Havle.

Úterý, 2. března 2021, 00:14Odpovědět

Muži, který loni ubodal 21 ranami svou přítelkyni, hrozí až 20 let vězení či výjimečný trest  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.