Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

„Zlomte vaz... soupeři,“ nabádal šéf Vyšehradu rozhodčí. Organizovaná skupina ovlivňovala zápasy

Česká televize zveřejnila v pořadu Reportéři ČT policejní záběry z šatny fotbalových rozhodčích, kde si rozhodčí si po druholigovém utkání Vyšehrad – Sokolov předávali úplatky. K tomu docházelo za přítomnosti tehdejšího sportovního ředitele Vyšehradu Romana Rogoze. V kauze údajné korupce a ovlivňování rozhodčích je trestně stíhaný i bývalý místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) Roman Berbr.

„Zlomte vaz... soupeři

Česká televize zveřejnila šokující policejní záběry z kabiny rozhodčích na Strahově, které souvisejí s korupční aférou kolem Romana Berbra, Romana Rogoze a 18 dalších fotbalistů a činovníků. Na záběrech si tehdejší šéf fotbalového Vyšehradu Roman Rogoz domlouvá průběh zápasů s rozhodčími během poločasové přestávky. Na záběrech je vidět i samotné předávání peněz.

„Chlapi, nezbejvá nám než opravdu, zlomte vaz... soupeři,“ říká Roman Rogoz rozhodčím za stavu 0:0 před druhým poločasem utkání Vyšehrad - Sokolov v srpnu 2019. „Rozhodnou dvě, tři penalty, víc toho nezvládneme. Říďo, na tebe jsem zvědavej, ty ču**ku, tohle není jednoduchý!“ říká na záznamu Rogoz jednomu z rozhodčích.

Hlavní sudí sice v zápase žádnou penaltu nenařídil, ale zmiňovaný Říďa, asistent Petr Klupák, zhatil první gól Sokolova, když odmával ofsajd. Vyšehrad nakonec vyhrál 2:1 a hlavní rozhodčí Jiří Houdek měl podle policie přebrat od Rogoze úplatek, o který se se svými asistenty podělil, což je vidět na záběrech od policie. Klupák si obnos ihned dává do peněženky.

Dyť ty jsi normální darebák jako my všichni vostatní, vole

Rogoz vyvíjel tlak i na delegáta zmíněného utkání. Šlo o doporučení, aby přehlédl případné přehmaty sudích. „Dyť ty jsi normální darebák jako my všichni vostatní, vole. Tak prostě zavři obě oči, řekni hele, výbornej,“ říká na záběrech Rogoz delegátovi.

Ovlivňování výsledků zápasů řídila podle kriminalistů organizovaná zločinecká skupina. Nejčastěji měla skupina ovlivňovat výsledky Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek. Rogoz bylo propuštěn z vazby a všech 20 obviněných je na svobodě. Berbr je podezřelý i ze zpronevěry.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter Marek Wollner

Štítky fotbal, krimi, policie, video, Vyšehrad, Praha, Roman Rogoz, Fotbalová asociace České republiky, Roman Berbr, Česká televize, Reportéři ČT, FK Baník Sokolov, Strahov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Zlomte vaz... soupeři,“ nabádal šéf Vyšehradu rozhodčí. Organizovaná skupina ovlivňovala zápasy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.