Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté zadrželi dvojici mužů, která oloupila seniorku v jejím bytě v Praze 7. Hrozí jim deset let vězení

Pražští policisté zdrželi a následně obvinili dvojici mužů z loupežného přepadení devětaosmdesátileté ženy v přízemním bytě v Holešovicích. Loupež se stala 9. února odpoledne. V případě odsouzení mužům hrozí až deset let za mřížemi.

Muži se představili jako známí seniorky. Ta je pustila do domu

Dvojice mužů zazvonila kolem půl čtvrté odpoledne v úterý 9. února na devětaosmdesátiletou obyvatelku přízemního bytu. Představili se jako její známí, seniorka jim uvěřila a dveře jim v dobré víře otevřela. Následně pootevřela i dveře od svého bytu, aby se podívala, o koho se jedná.

Dveře se však rozlétly a žena spadla na zem. Do bytu vtrhla dvojice mužů a jeden z útočníků strhl seniorce z krku dva zlaté řetízky. Poté ji společně odvedli do dalšího pokoje, kde jim měla prozradit, kde má cennosti.

Zloději odešli s lupem za skoro sto tisíc korun

Odvětila, že jako důchodce nic nemá. To jim ale nestačilo a začali prohledávat vybavení bytu, kde posléze nalezli jak peníze, tak několik šperků s kamínky a polodrahokamy za bezmála sto tisíc korun. I s lupem, osobními doklady pak byt uzamkli a odešli. Ještě před odchodem vytrhli ze zdi telefonní kabel pevné linky, aby se poškozená nemohla nikam dovolat,“ uvedl mlučí pražských policistů Jan Rybanský.

Případ poté převzali kriminalisté a začali pracovat na jeho objasnění. V průběhu několika dnů po jeho spáchání zajistili důkazy, které je přivedly na stopu obou podezřelých. Ve středu 17. února po sedmnácté hodině ve Strakonické ulici pak byli oba muži zadrženi. Jeden z nich přímo na ulici a druhý v bytě. Se zadržením pachatelů pomohli také členové pohotovostní motorizované jednotky. Oba podezřelí byli po zadržení převezení k dalším úkonům na policejní služebnu.

Mužům hrozí v případě odsouzení až deset let vězení

Kriminalisté v uplynulých dnech zahájili s oběma muži trestní stíhání sdělením obvinění pro trestné činy loupež a porušení domovní svobody, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský.

Dvojice obviněných není policii neznámá, jelikož za majetkovou trestnou činnost byli oba již v minulosti trestně stíhání, jeden z nich dokonce ve Velké Británii.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, zadržení, loupež, policisté, Praha, Holešovice, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi dvojici mužů, která oloupila seniorku v jejím bytě v Praze 7. Hrozí jim deset let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.