Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muže, který ukradl auto, zastavili policisté dvě hodiny po krádeži. Byl pod vlivem drog

V sobotu 13. února po třetí hodině ráno projížděla hlídka policie Libereckou ulicí v Praze 8. Zde si všimla nabouraného auta peugeot. Z toho důvodu se hlídka rozhodla vůz zastavit. Za volantem policisté našli muže, který měl rozšířené zorničky a byl nervózní. Z šetření vyplynulo, že muž není majitelem auta a ukradl jej jen dvě hodiny předtím v Praze 1. Majitel o krádeži nevěděl.

Muž byl pod vlivem drog

Policisté u muže provedli test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní. Řidič policistům řekl, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz a nedokázal jim říct, kdo je majitelem vozidla. Policisté tak pojali podezření, že by auto mohlo být kradené. Na místě poté šetřením zjistili, že dodávka s největší pravděpodobností patří bistru, které sídlí v Praze 1. Policisté na internetu našli kontakt na majitele, ale ten vzhledem k noční hodině telefon nezvedal.

Podezřelý byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebu. „Při výslechu kriminalistům uvedl, že vozidlo dostal od kamaráda a měl za úkol ho převézt do Plzně. Během výslechu byl opětovně kontaktován majitel vozidla, který policistům sdělil, že jeho vůz se opravdu před bistrem nenachází, tudíž mu ho někdo odcizil,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Řidiči hrozí až osm let vězení

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž vidět. Ten nejdříve sbíral nedopalky od cigaret v Jungmannově ulici v Praze 1 a poté nastoupil do auta, od kterého měl klíče, a odjel s ním. Řidič během cesty způsobil dopravní nehodu.

Devětatřicetiletý muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila Siřišťová.

V současné chvíli se celým případem zabývají kriminalisté, kteří se specializují na „autokriminalitu“. Ti nadále zjišťují, jak se obviněný ke klíčům od vozidla dostal.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, krádež, policie, auto, vypátrání, Praha, drogy, Peugeot, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže, který ukradl auto, zastavili policisté dvě hodiny po krádeži. Byl pod vlivem drog  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.