Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražští kriminalisté vypátrali muže, který přepadával seniorky

Jen šest dní trvalo kriminalistům chytit muže, který přepadl sedmašedesátiletou seniorku. Tu si vyhlédl ve středu 27. ledna patnáct minut po půlnoci na Střížkově, když se vracela z práce. Jelikož stále platí noční zákaz vycházení a nikdo se v okolí nenacházel, využil sedmadvacetiletý muž příležitosti.

Muž poškozenou nejdřív oslovil, zeptal se jí, zda nemá nějaké drobné, na což mu odvětila, že bohužel ne a z místa odešla. „Podezřelý ji však sledoval a mezi zaparkovanými auty ji svrhnul na zem. Přestože se poškozená bránila a křičela o pomoc, násilím jí vytrhl kabelku a utekl pryč. Svým jednáním způsobil poškozené škodu v řádech několika tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na útěku muže zachytily bezpečnostní kamery. „Díky záběrům a výbornému popisu muže, který policistům poskytla poškozená, bylo zjištěno, že téhož muž se stejné trestné činnosti dopustil znovu. Sedmdesát kilometrů od Prahy ve městě Louny přepadl 1. února opět seniorku,“ doplnila Siřišťová.

Sedmadvacetiletý několikrát soudně trestaný recidivista, který za obdobnou trestnou činnost strávil již pět let ve vězení, se k oběma skutkům přiznal. „Za trestné činy loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ vysvětlila Siřišťová, podle které lze předpokládat, že k rokům, které muž strávil ve vězení, se přidají další.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, přepadení, loupež, Praha, Střížkov, Louny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští kriminalisté vypátrali muže, který přepadával seniorky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.