Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminalisté chytili muže, který vykrádal pražské byty. V minulosti byl už desetkrát trestán soudem

Pražští kriminalisté si posvítili na recidivistu, který se specializoval na vloupání do bytů v Praze 9. Vybíral si většinou byty v přízemí a dostával se do nich oknem. Policisté muže chytili ve Františkánských zahradách, kde se schovával.

Pražští kriminalisté ukončili několikaměsíční práci objasnění případů majetkové trestné činnosti páchané převážně na Černém Mostě v Praze 9. Kriminalisté obvinili muže, který měl na svědomí minimálně osm skutků tykajících se zejména vloupání do bytů a jízdy se zákazem řízení.

Muž způsobil škodu za jeden milion korun, kradl vše, co mělo nějakou hodnotu, a to převážně elektroniku, šperky a finanční hotovost. K zadržení muže došlo v loňském roce, kdy v červeném vozidle BMW ujížděl centrem metropole strážníkům městské policie.

„Řidič neuposlechl výzev strážníka k zastavení vozidla a začal ujíždět. Po několika metrech zastavil a utekl pasáží směrem k Františkánským zahradám. Tam byl strážníky zadržen a následně předán státní policii. V té době byl již podezřelý v celostátním pátrání za majetkovou trestnou činnost,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Třicetiletý recidivista, který byl již v minulosti více než desetkrát soudně trestán za obdobnou trestnou činnost, se ke všem skutkům přiznal. V současné době se nachází ve výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpyká několikaměsíční trest.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky krimi, recidivista, Praha, BMW, Černý Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté chytili muže, který vykrádal pražské byty. V minulosti byl už desetkrát trestán soudem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.