Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Muž prodával cizí pozemky v Praze. Skutečný majitel o ničem nevěděl

Kriminalisté obvinili muže, který se ve dvou případech pokoušel prodat cizí pozemek za sedm milionů korun. Muž je obviněn z podvodu ve stádiu pokusu, k prodeji neoprávněně nabízel pozemek v obci v Praze-západ. Skutečný majitel neměl o prodeji svého pozemku ani zdání. Podvodníkovi hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Cizí pozemek za sedm milionů korun

Šestatřicetiletý muž z Jihomoravského kraje měl podle policistů loni neoprávněně nabízet k prodeji pozemek v obci v Praze-západ. Skutečný majitel neměl o prodeji svého pozemku ani potuchy. Obviněný muž pozemek inzeroval na známém internetovém portálu zabývajícím se nákupem a prodejem a čekal, zda se někdo ozve.

Když inzerenta kontaktoval první zájemce, domluvili se prostřednictvím SMS na ceně pozemku, která dosáhla sedmi milionů korun s tím, že polovina částky bude uhrazena osobně při podpisu smlouvy o koupi a zbývající část bude doplacena při přepisu pozemku na katastru nemovitostí.

Zájemce o pozemek následně kontaktoval advokáta, aby připravil potřebné dokumenty. K prodeji a následnému zápisu do katastru nemovitostí však nedošlo, protože poškozenému se povedlo zkontaktovat se skutečným majitelem pozemku, který zjistil, že se jedná o podvod. Celá událost tak skončila v rukou pražských kriminalistů.

Muž prodával stejný pozemek znovu

Další případ podvodu tohoto obviněného pro něj skončil také neslavně. O čtrnáct dní později se podobným způsobem pokusil prodat stejný pozemek jiné zájemkyni, jen s jedním rozdílem. Částka při podpisu smlouvy byla o 250 tisíc korun nižší oproti prvnímu případu. Ani tento pokus podvodníkovi nevyšel.

Kriminalisté po muži zahájili rozsáhlé pátrání a postupně zjistili informace, které je dovedly na stopu dotyčného. „V průběhu ledna ho zadrželi v podzemních garážích. Zákrok v garážích byl spojen i s domovní prohlídkou, neboť muž při páchání této činnosti nebyl žádným nováčkem a za obdobnou trestnou činnost byl opakovaně souzen. Naposledy ho soud v roce 2012 poslal do vězení na několik let,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský a dodal, že pokud bude vazebně stíhaný muž odsouzen, hrozí mu za tento skutek vzhledem ke spáchání značné škody ve výši skoro sedmi milionů až osmiletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky podvod, pozemky, prodej, Praha, pozemek, okres Praha-západ, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž prodával cizí pozemky v Praze. Skutečný majitel o ničem nevěděl  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.