Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Mladík brutálně týral čtyřměsíční štěně. Hodil s ním o zem a kopal do něj

V neděli 20. prosince krátce po půlnoci vyjížděli pražští policisté do pražských Kbel. Oznamovatel zde nahlásil týrání psa. Svědci mladíkovo počínání natočili na mobilní telefon a záznam předali policii. Mladík s mladým štěnětem hodil o zem a posléze do něj kopal. Veterináři psa majiteli odebrali.

„Policisté po příjezdu na místo podle výpovědi svědků zjistili, že zde došlo k útoku na psa. Konkrétně měl podezřelý do psa několikrát kopnout a následně s ním surově praštit,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová, která doplnila, že celý incident natočil svědek, který vzápětí zavolal policii.

Podezřelý byl převezen na policejní služebnu k podání vysvětlení. Případem se v současné chvíli policisté intenzivně zabývají a vše konzultují s Krajskou veterinární správou, která posléze psa majiteli odebrala.

Pejsek je v bezpečí a stabilizovaný, ale má na sobě viditelné následky týrání. Čtyřměsíční štěně je velmi vyhublé, má na sobě zhmožděniny, hematomy, zlomeniny i naprasklé kosti.

V případu se angažuje předseda pražského zastupitelského klubu TOP 09 a STAN Jiří Pospíšil. „Chci vám všem říct, že tento případ se mne velmi osobně dotkl a odebráním pejska z rukou tyrana pro mne nic nekončí! Dnes ve věci podávám trestní oznámení a udělám vše pro to, aby takovéto týrání bylo trestáno v maximální možné míře,“ napsal Jiří Pospíšil na své sociální sítě a doplnil, že neprosazoval novelu trestního zákoníku, která zpřísnila tresty za týrání zvířat, aby zůstala jen na papíře.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com

Štítky týrání, zvířata, pes, tyran, video, Praha, štěně, Kbely, Jiří Pospíšil, Krajská veterinární správa, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík brutálně týral čtyřměsíční štěně. Hodil s ním o zem a kopal do něj  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.