Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Pražští strážníci již za prosinec řešili téměř tisíc případů porušení nařízení týkajících se koronaviru

Pražští strážníci od středy 2. prosince (od 19 hodin) do pondělí 7. prosince (do 7 hodin ráno) řešili v Praze téměř tisícovku porušení krizových a mimořádných opatření, která v naši zemi platí proti šíření nového typu koronaviru.

Celkem 910 případů a pokuty ve výši 12 700 korun

Podobné kontroly jsou každodenní součástí práce pražských strážníků. Mezi prioritu patří kontroly městské hromadné dopravy a související prostory. Vedle kontroly dodržování těchto opratření však strážníci zajišťují i další nezbytné činnosti.

Ve výše uvedeném období strážníci řešili celkem 910 případů porušení krizových a mimořádných opatření. Příkazem na místě uložili 57 pokut v celkové výši 12 700 korun, správním orgánům oznámili 30 případů a zbytek vyřešili domluvou,“ sdělil ředitel MP Praha Eduard Šuster.

Nejvíce případů bylo v souvislosti s rouškami v MHD

Celkem 671 případů bylo řešeno v souvislosti s rouškami v MHD a jejími prostorami. Strážníci dotyčným osobám uložili 32 pokut za celkem 5600 korun, správním orgánům pak bylo oznámeno deset případů a zbytek byl vyřešen domluvou.

VIDEO: Strážníci zadrželi cizince, který spal ve vagonu metra a neměl roušku

Pražští strážníci zadrželi muže s odkrytými dýchacími cestami, který spal ve vagonu metra na konečné stanici. Cizinec z přítomnosti hlídky zjevně nadšený nebyl a pražské strážníky začal vulgárně urážet.

Co se týče nošení roušek na jinchc místech, bylo řešeno celkem 185 případů porušení krizových a mimořádných opatření. Uloženo bylo 16 pokut za celkem 1600 korun a správním orgánům bylo oznámeno jedenáct případů, zbytek byl vyřešen domluvou.

V provozovnách, restauracích, barech, obchodech a nákupních centrech strážníci řešili celkem 17 případů, ve kterých bylo uloženo celkem šest pokut za 4700 korun a správním orgánům bylo oznámeno sedm případů, zbytek strážníci vyřešili domluvou.

Pražští strážníci řešili v říjnu téměř 10 tisíc porušení opatření. Rozdali pokuty za 300 tisíc korun

Součástí každodenní práce pražských strážníků jsou kontroly krizových a mimořádných opatření jsou. Prioritně strážníci v těchto dnech kontrolují městskou hromadnou dopravu, zastávky a nástupiště a kromě kontroly dodržování vládních opatření...

Dohromady 21 případů týkajících se zákazu požívání alkoholu na veřejnosti řešili strážníci jednou pokutou za 200 korun a správním orgánům byly oznámeny dva případy a zbytek byl vyřešen domluvou. Dva případy, které se týkají zákazu shlukování, volného pohybu a vycházení, strážníci oznámili správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook MP Praha

Štítky městská policie, Praha, COVID-19, porušení nařízení, pokuty, správní úřad, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci již za prosinec řešili téměř tisíc případů porušení nařízení týkajících se koronaviru  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.