Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Muž se vloupal do domu v Praze. Vyhrožoval, že ho zapálí

Pražští policisté obvinili sedmadvacetiletého muže, který se podle nich v pátek vloupal do rodinného domu v Praze-Suchdole. Lupič požadoval po majitelce klíče od auta a peněženku, přičemž vyhrožoval zapálením domu. Hodinu po činu byl pravděpodobný pachatel zadržen v Praze-Dejvicích a nyní je ve vazbě, informoval dnes mluvčí pražské policie Jan Rybanský. V případě odsouzení muži hrozí až deset let vězení.

Do domu v suchdolské ulici Spálený mlýn se pachatel dostal po rozbití přízemního okna v pátek 13. listopadu v časných ranních hodinách. Nezvyklý hluk probudil majitelku domu, která muže vyzbrojeného dřevěnou latí zahlédla ze schodiště. Přistižený lupič začal na majitelku domu křičet a požadoval vydání klíčů od auta a peněženky, hrozil, že jinak dům zapálí.

„Žena zachovala duchapřítomnost, celá vystrašená a z obavy o život svůj i dětí, které v tu chvíli spaly v ložnici, vyhověla a požadavek splnila," popsal dramatickou situaci Jan Rybanský. Poté co lupič odjel, žena zavolala policii.

Lupič v ukradeném voze odjel do Dejvic. Na ulici Jugoslávských partyzánů zablokoval jiné auto, do kterého chtěl přesednout. To se mu však nepodařilo, a tak pokračoval v jízdě, kterou ale záhy ukončil defekt. To už po něm v Dejvicích pátralo několik policejních hlídek. „Hodinu po oznámení podezřelého zadrželi policisté dopravní služby schovaného pod zaparkovaným vozem v areálu nedaleké školy," popsal konec pátrání Rybanský. Muže kriminalisté obvinili z trestných činů loupeže a omezování domovní svobody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky kriminalita, loupež, vloupání, Praha, dům, Dejvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Muž se vloupal do domu v Praze. Vyhrožoval, že ho zapálí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.