Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Zabiju vás, chcípni na koronu, ty zm*de! Muž bez roušky urážel lidi v pražské nemocnici

​Čtyřiapadesátiletý muž v motorkářské přilbě napadl obsluhu čerpací stanice, muže, který se jí zastal i strážníky, kteří útok přerušili. Útočník byl s pouty na rukou předán státní policii, ale o několik hodin později ten samý muž napadal a vulgárně nadával návštěvníkům polikliniky. Ti se na tísňovou linku strážníků obrátili původně proto, že neměl zakryté dýchací cesty. 

V pátek 25. září patnáct minut po páté hodině ranní zastavila autohlídka pražských strážníků na čerpací stanici v ulici Čs. exilu, odkud na strážníky mávala žena a žádala je o pomoc kvůli muži, který v motorkářské přilbě fyzicky napadal druhého. Muž byl agresivní i na obsluhu a posléze také na strážníky, kteří spor řešili. „Vy černý mr***, já vás zabiju. Chcípni na koronu, ty zm*de,“ křičel muž na strážníky, ale vzhledem k tomu byl zpacifikován donucovacými prostředky.

Zaměstnankyně čerpací stanice popsala, že muž přijel na čerpací stanici už předchozí den a odhodil nedopalek z cigarety mezi stojany s palivem, což další den zopakoval, navíc je urážel a choval se agresivně. Když ho upozornila na to, že nesmí řídit, protože je pod vlivem alkoholu, napadl ji. Dechová zkouška ukázala 1,25 promile a muže si následně převzali policisté.

Patnáct minut po osmé hodině ranní vyjížděli strážníci k Poliklinice Modřany v Soukalově ulici , kde se měl podle oznámení měl nacházet muž s nezakrytými dýchacími cestami.

 který nemá zakryté dýchací cesty. V chodbě polikliniky se na strážníky obraceli návštěvníci a upozorňovali je na agresivního muže s odkrytými dýchacími cestami. Hlídka ho našla v bufetu, kde se choval jak smyslů zbavený, urážel obsluhu, prskal na lidi okolo i na vystavené zboží a křičel, že mu nikdo nebude nic nařizovat.

Strážníci se pokusili situaci uklidnit, muže vyzvali, aby si nasadil roušku a doprovodil je ven k prokázání totožnosti. „Už to vypadalo, že začne spolupracovat, když si strhl roušku z obličeje a řval na hlídku, že ji poslouchat nebude. Výzvy byly neúčinné, agresivita se zvyšovala. Na řadu přišly hmaty, chvaty a pouta, doprovázené výhružkami agresora o fyzické likvidaci strážníků,“ popsala situaci mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Muž byl předveden na nedalekou služebnu státní policie, kde nadýchal 1,24 promile a potvrdilo se, že jde o stejného muže, který ráno řádil na benzínce. „Přestupkem za porušení mimořádného nařízení a znevážení úřední osoby se budou zabývat správní orgány. Podezřením ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování Policie ČR,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky napadání, nadávky, koronavirus, zásah, Praha, rouška, čerpací stanice, dýchací cesty, Policie České republiky, Poliklinika Modřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zabiju vás, chcípni na koronu, ty zm*de! Muž bez roušky urážel lidi v pražské nemocnici  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.