Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Pražští policisté zadrželi gang, který okrádal seniory i invalidy

Kriminalisté z pražské Palmovky objasnili rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou mají na svědomí čtyři ženy a tři muži. Ti od června do září kradli v obchodech kabelky a tašky, a to převážně seniorům. V noci z pondělí na úterý pak kriminalisté na různých místech republiky zadrželi celou organizovanou skupinu.

Více než čtyřicet případů „hyenismu“

Rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou páchala organizovaná skupina po celé republice, se podařilo objasnit kriminalistům z pražské Palmovky.

Podezřelí od června do září tohoto roku kradli v obchodech příruční tašky, a to zejména seniorům. Za doslova „hyenismus“ lze označit fakt, že si vybírali osoby, které byly méně pohyblivé nebo měly dokonce chodítko či invalidní vozík. Dohromady policisté zdokumentovali jedenačtyřicet případů, kdy škoda přesáhla částku půl milionu korun.

Až osm let za mřížemi

Celou organizovanou skupinu kriminalisté zadrželi v noci z pondělí na úterý, a to na různých místech republiky. V době zadržení bylo pět osob v celostátním pátrání a na jednu z nich byl dokonce vydán Evropský zatýkací rozkaz. Při prohlídce policisté nalezli větší množství odcizených kabelek, peněženek a dále zbraň a drogy.

Za obdobnou trestnou činnost byli všichni již v minulosti trestáni a navíc jsou uživatelé omamných a psychotropních látek. Trestní stíhání je se třemi ženami (23, 26 a 26 let) vedeno vazebně. Tři muži (27, 31 a 38 let) a další žena (20 let) jsou vyšetřováni na svobodě.

Všichni byli obvinění ze spáchání trestných činů krádež a opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku, za což jim v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Kriminalisté serovněž domnívají, že tato skupina má na svědomí více krádeží. Z tohoto důvodů prosí případné další poškozené, aby se ozvali na linku 158 nebo navštívili nejbližší policejní služebnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, zadržení, policie, zloději, Palmovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští policisté zadrželi gang, který okrádal seniory i invalidy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.