Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vražda starší ženy, znásilnění matky a brutální útok na prostitutku. Bývalý policista může vyfasovat i výjimečný trest

Případ, nad kterým zůstává rozum stát. Tak by se dala shrnout kauza, kterou dnes začal projednávat soud. Figuruje v ní především bývalý policista, který se zpovídá z devíti různých trestných činů. Mimo jiné brutální vraždy, znásilnění několika žen včetně matky, loupeže nebo kuplířství. Většinu obvinění muž vyvrací nebo zlehčuje. Soud ho však může poslat do vězení na 15 až 20 let. Vyloučen není ani výjimečný trest.

Obžalovaný expolicista u dnešního jednání přiznal, že v inkriminované době byl závislý na pervitinu. Podle jeho slov celý proces ovlivnili jeho bývalí kolegové, kteří měli obcházet a ovlivňovat svědky. „Celá obžaloba je nesmysl. Policisté obcházeli svědky a ovlivňovali je, i mou matku. O nestrannosti a objektivitě vyšetřování nemůže být řeč,“ pronesl na začátku dnešního jednání.

Čtyřiatřicetiletý muž, jeho jméno záměrně neuvádíme, měl ještě před nedávnem našlápnuto k tomu, že bude hájit zákon. Nakonec se ocitl na druhé straně barikády a po výpovědi od policie skončil jako taxikář. Právě v letech 2015 až 2019, kde křižoval ulice hlavního města, měl páchat ty nejohavnější trestné činy.

Náhodná oběť

Vraždu, ze které se také před soudem zpovídá, měl spáchat loni 2. května ráno v bytě v Hasově ulici na Praze 4. Muž si pro realizaci svých násilných sexuálních představ, které spočívaly v znásilnění a podřezání, vybral šestapadesátiletou ženu.

Na starší obyvatelku bytu zaútočil dvěma noži, zřejmě i šroubovákem a také podlouhlým nástrojem, pravděpodobně nohou od židle nebo baseballovou pálkou. Po brutálním útoku potřeboval zakrýt stopy, proto byt zapálil. Muže kriminalisté zadrželi už den po skutku, tedy třetího května na území hlavního města.

„Byť kriminalisté podezřelého vypátrali a zadrželi velice rychle, i tak bylo pátrání po něm značně složité. Událost, tedy vražda, se totiž odehrála mezi osobami, které mezi sebou neměly žádný vztah, ba co víc. Následné prošetřování ukázalo, že se žena stala obětí tohoto násilného skutku pouze náhodou,“ shrnul tehdy mluvčí policie Tomáš Hulan.

Až po dopadení začaly kriminalistům zapadat do mozaiky střípky, které naznačovaly, co vše by mohl mít na svědomí.

Znásilnění matky i přítelkyně

Obžaloba ho viní i ze znásilnění bývalé přítelkyně i jeho matky. Mimo to měl ženám rozesílal výhružné textové zprávy a vydíral je intimními fotografiemi pořízenými proti jejich vůli.

Zhruba před dvěma lety se měl také pokusit těžce ublížit prostitutce. Tu po sexu začal rdousit a nakonec jí zlomil nos. Právě vyhledávání společnosti prostitutek bylo podle jeho slov jakýmsi koníčkem. „Tehdy to byl takový můj koníček, bavilo mě smlouvání o cenách. Choval jsem se k prostitutkám normálně, byly spokojený,“ popřel jakékoliv násilí. Tomu však nenasvědčuje obžaloba.

V roce 2016 měl také napadnout ženu ve svém taxíku. Poté, co ji škrtil bezpečnostním pásem se měl pokusit roztlačit auto směrem k její hlavě.

Měl jsem úchylnej perverzní pocit

Činy, které má mít na svědomí, příliš komentovat nechtěl. Když došlo na projednávání údajného znásilnění matky, řekl soudu, že je unavený a ve výpovědi bude pokračovat jindy. „Státní zástupkyně si vymyslela, že mě vzrušují starší ženy. To je nesmysl. Máma mě sexuálně nikdy nepřitahovala,“ shrnul.

Perverzní textové zprávy psal podle svých slov pod vlivem drog. „Měl jsem úchylnej perverzní pocit z toho, že říkám sprostý slova,“ uzavřel.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, soud, vražda, znásilnění, loupež, prostituce, Praha, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Staňková

Jsem též pro výjimečný trest. Netrápit to vězení, z moci státní utratit.

Úterý, 18. srpna 2020, 12:59Odpovědět

Irena Cichá

Tomu se ani nechce věřit :-(

Úterý, 18. srpna 2020, 10:28Odpovědět

Vražda starší ženy, znásilnění matky a brutální útok na prostitutku. Bývalý policista může vyfasovat i výjimečný trest  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.