Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Agresivní cestující napadl řidiče tramvaje, poté to zkusil na strážníky

V policejních poutech skončil koncem minulého týdne agresivní devětatřicetiletý muž, který ve stanici Divoká Šárka napadl řidiče tramvaje. Přivolaná hlídka strážníků mu naměřila více než dvě promile alkoholu. A jelikož záchytná stanice hlásila plný stav, putoval přímo do nemocnice, kde skončil také napadený řidič tramvaje.

K incidentu došlu na konečné stanici Divoká Šárka, kde se muž dobýval násilím do tramvaje a kabiny řidiče. „Když mu řidič vstup neumožnil, začal bušit pěstmi do přední části a do dveří, sprostě nadával a na opakované vysvětlování řidiče nereagoval. Protože se po chvíli uklidnil, řidič dveře otevřel, ale muž ho vzápětí fyzicky napadl úderem do obličeje,“ shrnula mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Podle svědků následovalo několik dalších úderů a pokusů o ně. Pak se řidiči podařilo nahmatat v kabině tyč k přehazování výhybek, kterou se bránil mácháním nad hlavou.

„Po příjezdu hlídky se agresivita muže obrátila na strážníky, které častoval vulgárními výrazy a výhrůžkami. Když se pokusil udeřit jednoho ze strážníků do obličeje, přišly na řadu hmaty, chvaty a pouta,“ dodala Ernestová.

Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,14 promile. A jelikož záchytná stanice neměla v ten den žádné volné lůžko, putoval agresivní opilec rovnou do nemocnice. Tam skončil také řidič tramvaje, který si stěžoval na bolest ruky a hrudníku.

Ohodnoť článek

Foto MP Praha

Štítky Praha, městská policie, napadení, tramvaj, Divoká Šárka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Agresivní cestující napadl řidiče tramvaje, poté to zkusil na strážníky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.