Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Muž měl být ve vězení, místo toho jezdil zfetovaný po Praze v kradeném autě

Policisté v Bohnicích kontrolovali vozidlo, jehož řidič si měl od května odpykávat trest ve vězení. Dotyčný se místo toho proháněl na svobodě v kradeném autě a pod vlivem návykových látek. Jak se později ukázalo, i jeho spolujezdec byl známým výtržníkem.

V pátek dopoledne policejní hlídka v pražských Bohnicích kontrolovala vozidlo Nissan. V momentě, kdy strážníci začali posádku vozu lustrovat v policejní databázi, nestačili se divit. Za volantem seděl muž, který měl čtyři zákazy řízení, a to až do roku 2026. Policisté řidiči provedli test na omamné a psychotropní látky, který vyšel pozitivní. Nejednalo se však zdaleka o všechno.

„Muž byl v celostátním pátraní, a to z důvodu, že v květnu nenastoupil do vězení. Aby v tom řidič nebyl sám, tak i spolujezdec byl celostátně hledaný. Zezačátku se vydával za svého mladšího sourozence, ale to mu nevyšlo,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muži zákona tohoto recidivistu znali velmi dobře už z minulosti. Nejen že opakovaně páchal majetkovou trestnou činnost, ale několikrát byl i v celostátním pátrání. Poslední dobou se však s největší pravděpodobností ukrýval, jelikož měl nastoupit do vězení.

Strážníci dvojici zatkli a převezli na policejní služebnu. Při sepisování administrativy ještě vyšlo najevo, že zadrženými používané vozidlo Nissan, bylo ráno odcizeno v Praze 1. Dopoledne krádež nahlásila sedmapadesátiletá poškozená. Oznamovatelka navíc uvedla, že ve čtvrtek večer ubytovala dva muže ve svém hotelu, kteří nejen, že odešli bez zaplacení, ale odnesli si i její klíče od auta.

Jednadvacetiletý řidič se v současné chvíli nachází ve vězení. Navíc je podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho spolujezdec kvůli opakovanému porušování zákona do výkonu trestu odnětí svobody nastoupí do třiceti dnů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky zadržení, Praha, policisté, celostátní pátrání, krádež, vězení, věznice, drogy, Bohnice, Nissan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl být ve vězení, místo toho jezdil zfetovaný po Praze v kradeném autě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.