Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kasíroval peníze za roušky a respirátory, nic ale neposlal. Policie hledá muže ze snímku

Neuplynul ani měsíc od momentu, kdy se policie obracela na veřejnost kvůli pátrání po Petru Mastíkovi, který na internetu nabízel vstupenky na koncerty, za které si nechával posílat peníze, ale vstupenky zájemcům neposílal. Podle policie je ten samý podvodník nyní podezřelí z prodeje roušek a respirátorů, za které si rovněž nechal dopředu zaplatit. Po připsaní peněz na účet však přestal komunikovat.

„V rámci prověřování případu kriminalisté zjistili, že se dotyčný nově dopouští podvodného protiprávního jednání v podobě nabídky zdravotnického materiálu prostřednictvím známého internetového portálu zabývající se nákupem a prodejem zboží,“ shrnul mluvčí policie Jan Rybanský.

Pětadvacetiletý podvodník konkrétně nabízí zdravotní roušky a respirátory řady FFP3. Poté, co zájemce o sortiment zašle platbu předem, přestane s ním Mastík komunikovat, peníze nevrátí a objednané zboží nedodá.

„Zatím bylo zjištěno šest těchto případů, čímž se obohatil na úkor poškozených o částku přesahující třináct tisíc korun,“ dodal mluvčí policie.

Poslední zaznamenaný případ je z neděle 19. dubna, kdy si chtěl zákazník tímto způsobem objednat ochranné pomůcky za šest tisíc korun. „Po vzájemné komunikaci si však celý obchod rozmyslel a to i přesto, že byl ujišťován, že se o podvod rozhodně nejedná,“ uzavřel Rybanský.

Policie teď po podvodníkovi marně pátrá a obrací se na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud máte informace, které by vedly k vypátrání muže ze snímku, kontaktujte policisty na lince 158.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, podvod, Policie ČR, rouška, respirátor, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kasíroval peníze za roušky a respirátory, nic ale neposlal. Policie hledá muže ze snímku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.