Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na okraji Prahy se zaběhl serval. Kočkovitou šelmu hledal majitel i policisté

O pořádné pozdvižení v Újezdu nad Lesy se ve středu postaral serval stepní, který utekl majiteli z výběhu v Chotěnovské ulici. Pátrání po kočkovité šelmě, která je doma v Africe, zaměstnalo také policisty a strážníky. Ve čtvrtek večer majitel plachého zvířete oznámil, že se v pořádku našlo.

„Moc děkujeme všem za ochotu, jste skvělí sousedé. Byla za hasičárnou na poli, je tam vysoká tráva, tak se jí tam líbilo,“ poděkoval za pomoc při pátrání po šelmě majitel.

Honey, jak se samička jmenuje, utekla z výběhu na zahradě poté, co někdo údajně poškodil branku. Další dvě kočkovité šelmy zůstaly v areálu. Podle majitele byly obavy z napadení zbytečné, jelikož je plachá a není agresivní. 

Serval je vysoké a štíhlé zvíře, které se podobá psovi s hlavou kočky. Má velké, na konci zakulacené uši a kožešinu téměř stejně barevnou jako gepard štíhlý. Vysoké nohy, relativně nejdelší ze všech kočkovitých šelem, mu umožňují lehce se pohybovat ve vysoké trávě savany. Žije pouze v Africe, přičemž téměř výhradně jižně od Sahary, většinou pak jižně od Sahelu. Malá zbytková populace přežívá možná i v Maroku. 

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Praha, Újezd nad Lesy, serval, šelma, policie, Afrika, Maroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na okraji Prahy se zaběhl serval. Kočkovitou šelmu hledal majitel i policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.