Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Policisté objevili v autě přes kilo pervitinu. Mužům hrozí deset let vězení

Ve čtvrtek 2. dubna před půl šestou večer kontrolovali policisté rychle jedoucí BMW v Liberecké ulici v Praze 9. Dva muži v autě se při kontrole chovali nervózně a řidič tvrdil, že své doklady zapomněl doma. Policistům předložil jen kopii fotografie dokladu. V autě policisté našli přes kilogram pervitinu.

Muži zákona zjistili, že fotografie na kopii dokladu neodpovídá skutečné podobě muže, a tak policisté zavolali na místo posily a provedli společně prohlídku vozidla a posádky.

Policisté ve vozidle našli přes jeden kilogram pervitinu. „Jeden sáček s látkou byl ukryt ve dveřích řidiče a ten největší, o hmotnosti větší než jeden kilogram v zadní části vozidla na zemi. Řidič policistům sdělil, že sáček ve dveřích je jeho a jedná se o drogu pervitin. K sáčku, který se nacházel v zadní části na zemi, uvedl, že ho tam ukryl spolujezdec, v době, kdy  ve zpětném zrcátku viděl policejní majáky," popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na místo prohlídky dorazil kriminalista z oddělení drogové problematiky a psovod se psem, který je vycvičený na vyhledávání drog. Když policisté prohlíželi, zda řidič nemá zbraň, objevili u něj jeho pravý doklad, díky kterému zjistili, že řídil i přesto, že má vysloveny tři platné zákazy řízení.

Celá posádka vozidla putovala na policejní služebnu. Oba muži byli obviněni ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. „Celý případ si převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky. Osmačtyřicetiletý řidič je v současné chvíli umístěn ve vazební věznici a v případě odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stejně starý spolujezdec je stíhaný na svobodě, avšak sankce v případě, že ho soud uzná vinným, je stejná jako u řidiče,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky drogy, pervitin, policie, Praha, metamfetamin, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté objevili v autě přes kilo pervitinu. Mužům hrozí deset let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.