Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Student vyhrožoval vystřílením své třídy, schvaloval i útok na Filozofické fakultě. Přišla si pro něj policie a hrozí mu až tři roky ve vězení

Pražští kriminalisté zadrželi osmnáctiletého mladíka, který vyhrožoval spolužákům v Praze 8. Tvrdil, že třídu vystřílí, chtěl si i pořídit zbrojní průkaz. K tomu schvaloval střelbu na Filozofické fakultě. U něj doma pak našli nože a airsoftové a vzduchové zbraně.

Na chování studenta, který navštěvuje školu v Praze 8, upozornili policii v minulých dnech. „Muž měl slovně vyhrožovat spolužákům, že vystřílí třídu a výslovně sdělil nenávist vůči některým z nich. Řeči ohledně agrese vůči spolužákům a společnosti podpořil sdělením, že si má v úmyslu pořídit zbrojní průkaz,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Daněk.

Před ostatními také schvaloval útok na Filozofické fakultě a říkal, že by to udělal stejně. 

Kriminalisté si pro něj přišli přímo domů a kromě airsoftových a vzduchovým zbraní tam našli i nože. Mladí je teď stíhán pro vyhrožování a schvalování trestného činu. Kriminalisté chtěli, aby ho vzali do vazby, s tím ale soud nesouhlasil a bude vyšetřován na svobodě. Pokud ho odsoudí, hrozí mu až tři roky ve vězení. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, střelba, vyhrožování, škola, student, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student vyhrožoval vystřílením své třídy, schvaloval i útok na Filozofické fakultě. Přišla si pro něj policie a hrozí mu až tři roky ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.