Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

VIDEO: Policie dopadla muže, který v opilosti zapaloval kontejnery a způsobil škodu přes 400 tisíc

Na začátku září došlo v Řepích k sérií požárů kontejnerů. Policistům se díky pozornosti operátora u bezpečnostních kamer muže povedlo dohledat a zadržet. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Policie zadržela pětašedesátiletého muže, který během jedné noci založil několik požárů v pražských Řepích. Incidenty se odehrály na začátku září, kdy v krátkém časovém rozmezí vzplály kontejnery v ulicích Nevanova a Mrkvičkova. „První požár byl oznámen v ulici Nevanova, krátce před tři čtvrtě na jednu v noci. Další hned po osmi minutách v ulici Mrkvičkova, kde hořelo hned na několika místech najednou,“ uvedl k případu mluvčí policistů Richard Hrdina.

„V prvních dvou případech byly požáry uhašeny ještě ve chvíli, kdy nedošlo k zahoření okolí, ale v posledním případě bohužel plameny přeskočily na vedlejší zaparkovaný vůz,“ popsal mluvčí. Na zaparkovaném autě způsobily plameny škodu přes 400 tisíc korun.

Hlídkující policisté se vydali na místopožárů , ale v okolí požárů se nikdo nenacházel. Spojili se tedy s operátorem u bezpečnostních kamer, kterému se povedlo pachatele zachytit a hlídku v terénu tak dovedl až k ubytovně. „Policisté tedy začali prohledávat celou ubytovnu a po několika minutách nalezli v jednom z pokojů muže, který přesně odpovídal popisu podezřelého. Dechová zkouška u muže ukázala přes dvě promile alkoholu v dechu a ten se jim k činu okamžitě doznal,“ uvedl Hrdina.

Z ubytovny byl muž převezen na služebnu. Pachatel je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a výtržnictví. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky Řepy, požár, výtržnictví, krimi, žhářství, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie dopadla muže, který v opilosti zapaloval kontejnery a způsobil škodu přes 400 tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.