Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

VIDEO: Bez řidičáku si vypůjčil cizí auto, teď mu hrozí tři roky za mřížemi

Policisté ve Strahovském tunelu zadrželi řidiče, který si „půjčil“ cizí auto na projížďku. Muž ale neměl řidičský průkaz a v autě navíc zůstaly cennosti majitele. Pachatel tak čelí i obvinění z krádeže a v případě odsouzení ho čeká tříletý trest.

Policisté si všimli auta, které bylo předchozí den hlášeno jako kradené. Zavolali si proto na pomoc posily kolegy z Karlína a společně se za kradeným autem vydali. Zastavit se jim ho podařilo ve Strahovském tunelu. „Následnou lustrací zjistili, že jednačtyřicetiletý muž nevlastní řidičské oprávnění, jelikož má platnou blokaci,“ řekl k případu mluvčí policie Richard Hrdina. „Policistům na místě uvedl, že si včera všiml nastartovaného vozidla, a tak do něj nasedl a vydal se na projížďku,“ dodal mluvčí. Muž byl donucovacími prostředky zadržen a převezen na služebnu.

Jednačtyřicetiletý muž majiteli auta způsobil škodu přes 200 tisíc korun. Ve „vypůjčeném“ autě měl navíc majitel cennosti, takže pachatel je podezřelý nejen z neoprávněného užívání cizí věci, ale také z krádeže. V případě odsoizení by tak mohls strávit až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, krádež, auto, řidičský průkaz, Strahovský tunel, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bez řidičáku si vypůjčil cizí auto, teď mu hrozí tři roky za mřížemi  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.