Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Policie se zabývá dvěma případy ukradených jízdních kol. Poznáváte pachatele?

Policisté během začátku září řeší hned dva příklady krádeže kol. V prvním případě dvojice mužů v Praze 2 ukradla dvě kola, která byla zabezpečena. Zatímco totožnost jednoho muže policie zná, o pomoc s identifikací druhého žádá veřejnost. V druhém případě muž na Jižním Městě využil toho, že kolo bylo několik minut mimo dohled svého majitele a bez zaváhání zmizel i s kolem v metru. V obou případech mají policisté kamerové záznamy a žádají veřejnost o pomoc.

K první krádeži došlo na Jiráskově náměstí v polovině července, kde dvojice mužů před kavárnou obhlížela dvě kola. „Zájem o ně byl tak velký, že během několika okamžiků dvojice mužů na kolech Merida a Bulls odjela. A to hned poté, co jeden z nich přestříhl bezpečnostní lanko, kterým byla kola k sobě zamknuta,“ popsal počínání zlodějů policejní mluvčí Jan Rybanský„Případ se škodou dosahující bezmála sto dvacet tisíc korun je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí až pětiletý trest,“ dodal mluvčí.

Policistům se již povedlo identifikovat jednoho z mužů, zloděj v červených kraťasech jim ale stále uniká. Pokud ho poznáváte, ozvěte se na linku 158.

Druhý případ krádeže se stal 28. srpna odpoledne. V ulici Starochodovecká si majitel kola na pár minut odskočil do restaurace, když se vrátil jeho kolo v ceně téměř 50 tisíc korun bylo pryč. „Policisté z místního oddělení Jižní Město zajistili kamerové záznamy z okolí a jejich vyhodnocením zjistili, že se kola zmocnil neznámý muž v zeleném tričku, který s ním zamířil do metra a odjel neznámo kam,“ uvedl pro novináře mluvčí policie Richard Hrdina

Zloděje v zeleném tričku se policistům nepodařilo vystopovat, obracejí se tak s žádostí o pomoc na veřejnost. „Hledaný je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež, za což může v případě odsouzení, strávit až dva roky za mřížemi,“ dodal mluvčí. Pokud muže poznáváte, obraťte se na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR, koláž Drbna

Štítky krádež, policie, jízdní kola, pátrání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie se zabývá dvěma případy ukradených jízdních kol. Poznáváte pachatele?  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.