Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Muž krádeží kabelu na Smíchovském nádraží přerušil na několik hodin vlakový provoz

Policie zadržela muže, který způsobil krádeží zabezpečovacího kabelu vážné narušení vlakové dopravy na pražském Smíchově. Odcizený kabel, sloužící k ovládání a kontrole výhybek, způsobil přerušení elektrického proudu a tím i zastavení vlaků mezi Vyšehradem a Smíchovským nádražím. Incident se odehrál ve středu ráno během dopravní špičky a zasáhl nejen Prahu, ale i Středočeský kraj.

„Technický pracovník na místě zjistil, že někdo ze země vyhrabal, následně vytrhl a uříznul zabezpečovací kabel,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová. Policisté z Místního oddělení Smíchov okamžitě vyrazili na místo. V parku u Smíchovského nádraží zadrželi podezřelého muže. „Již při jeho zastavení uviděli, že v ní nese klubko smotaného černého kabelu, který byl odcizen na nádraží,“ uvedla mluvčí. Muž byl na místě zadržen a převezen na policejní služebnu. Byl obviněn z trestného činu poškození obecně prospěšného zařízení, za což mu hrozí až šest let vězení. Policie také podala návrh na jeho vzetí do vazby.

I když škoda na kabelu činí řádově desetitisíce korun, dopad na železniční dopravu byl značný. Omezení trvalo několik hodin a způsobilo velké komplikace v dopravě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vlak, krádež, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Klečka

Škoda na kabelu je to nejmenší: oprava, ohrožení lidských životů, škody zdržením či vysazením dopravy - náhrada celkové škody + vězení na dobu, než vydělá na úhradu!

Neděle, 28. července 2024, 07:03Odpovědět

Muž krádeží kabelu na Smíchovském nádraží přerušil na několik hodin vlakový provoz  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.