Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

VIDEO: Gang vařil a prodával pervitin. Zakázané látky na výrobu dováželi ze Srbska

Kriminalisté Národní protidrogové centrály ve spolupráci se zásahovou jednotkou policistů z Plzeňského kraje zadrželi při akci s krycím názvem Kefír osm lidí. Jsou součástí gangu, který obchodoval s pervitinem v Plzni a v Praze.

„Hlavní obviněný se podle zjištění kriminalistů nejméně od června 2021 zabýval trestnou činností, která spočívala v nákupu léčivých přípravků s pseudoefedrinem, jejich dovozu ze zahraničí a výrobě metamfetaminu. Do jeho drogového byznysu se postupně zapojili další čtyři muži,“ informovala mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. K výrobě pervitinu využívala organizovaná skupina prekurzor dovážený ze Srbska.

Kriminalisté při akci Kefír zajistili 300 gramů hotového metamfetaminu, kompletní laboratoř pro výrobu drog včetně chemikálií a další pervitin v nedokončené fázi výroby. Dále policie zabavila finanční prostředky v celkové hodnotě přes půl milionu korun, čtyři motorová vozidla, mobilní telefony a výpočetní technika, zlaté hodinky a šperky.

Další tři obvinění stáli podle detektivů mimo strukturu organizované skupiny, na trestné činnosti se však podíleli. „K dnešnímu dni je pět obviněných ve vazbě, jeden z nich je navíc obžalován v jiné drogové kauze. Další tři jsou vyšetřováni na svobodě. Hrozí jim různé tresty podle míry jejich zapojení do trestné činnosti,“ dodala v úterý Šmoldasová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Národní protidrogová centrála, zátah, policie, drogy, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Gang vařil a prodával pervitin. Zakázané látky na výrobu dováželi ze Srbska  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.