Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: Alláh akbar, vykřikoval muž z Prahy, který se v bytě poléval benzínem. Zasáhnout musela policie

Během noci na neděli řešili pražští policisté dvě události, kdy se v bytech zabarikádovali muži. V jednom případě se chtěl muž upálit a v druhém skočit ze střechy. V obou případech měly vliv na chování mužů drogy.

První událost řešili policisté ve vnitrobloku v ulici Na Dolinách v Praze 4, kde byl slyšet křik muže a zvuk rozbíjejícího se skla. „Na místo se dostavily policejní hlídky, jenž zjistily, že v přízemí domu je muž, který se zabarikádoval v bytě. Jelikož se jednalo o přízemní byt a skrze okno bylo vidět, že se polévá benzínem, vykřikuje Alláh akbar a hrozilo, že se zapálí, museli policisté provést násilný vstup do tohoto bytu přes zamřížované okno a muže zadržet za použití donucovacích prostředků, aby se nezapálil,“ shrnul mluvčí policie Jan Daněk. Muže poté převezla záchranná služba do nemocnice.

Druhý případ se stal o hodinu později, tedy okolo půl páté ráno ve Vojtěšské ulici v Praze 1, kde měl být muž v bytě a křičet o pomoc. „Do bytu se ale nedalo dostat a muž na pokus o komunikaci nereagoval, proto byli na místo přivoláni hasič, aby ho otevřeli. Policisté pak vstoupili do bytu, ale nikdo se v něm nenacházel. V zadní místnosti bylo otevřené střešní okno, proto začali pátrat na střeše, odkud bylo stále slyšet mužovo volání o pomoc,“ dodal Daněk.

Muže policisté našli na střeše, odkud se ho za pomoci plošiny podařilo přesvědčit, aby neskákal. „Policisté ho dostali k sobě na plošinu a následně svezli do bezpečí. I tento muž následně skončil v nemocnici na Karlově náměstí, kdy ještě před jeho převozem mu byl proveden orientační test na drogy, který byl pozitivní,“ uzavřel mluvčí policie.

           

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky střecha, Praha 4, Alláh, Praha 1, Karlovo náměstí, okno, nemocnice, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Alláh akbar, vykřikoval muž z Prahy, který se v bytě poléval benzínem. Zasáhnout musela policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.