Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policie na pražském letišti zadržela muže s téměř pěti kilo kokainu v tašce

Policie minulý týden na letišti Václava Havla zatkla muže, který převážel ve svém zavazadle čtyři balíčky kokainu o celkové hmotnosti přes čtyři a půl kila. Policie muže zadržela na základě rizikové analýzy od kriminalistů Národní protidrogové centrály.

„Koncem minulého týdne přiletěl z Frankfurtu nad Mohanem cizinec, který cestoval z Medellínu v Kolumbii přes Bogotu a Německo až do Prahy. Na letišti Václava Havla ho na základě vytipování kriminalistů Národní protidrogové centrály zkontrolovali celníci. V jeho cestovní tašce našli, ukryté mezi dalšími věcmi, čtyři kvádry s neznámou slisovanou látkou. Předběžná chemická analýza potvrdila, že se jedná o kokain. Celková hmotnost byla 4,647 gramů včetně obalů," sdělila ve čtvrtek policejní mluvčí Lucie Šmoldasová v tiskové zprávě.

Zadržené drogy byly předány Kriminalistickému ústavu v Praze k dalším expertízám. Polcie nyní vyšetřuje, zda byly určené pro český trh. Muž je nyní ve vazební věznici na Pankráci. 

„Vzhledem k množství drog, které měl u sebe, a spolupráci s organizovanou skupinou působící ve více státech, mu hrozí až nejvyšší právní kvalifikace pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, tedy 10 – 18 let vězení," upřesnila Šmoldasová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nález, policie, drogy, letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na pražském letišti zadržela muže s téměř pěti kilo kokainu v tašce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.