Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Muž útočil na lidi v metru, policie hledá další jeho oběti

Několik lidí fyzicky napadl ve dvou stanicích metra muž, kterého později zadrželi policisté. Útočník začal nadávkami, pak se jeho agrese stupňovala a do cestujících narážel, plival po nich a kopal je. Hrozí mu za to až tři roky ve vězení. Policisté teď hledají všechny, na které muž zaútočil.

Řádění muže začalo ve stanici metra Florenc kolem sedmé večer na začátku březnu. Urážel cestující kolem sebe, do jednoho pak narazil ramenem a šel dál. 

„Vstoupil do přijíždějící soupravy jedoucí na Černý Most a uvnitř začal okamžitě slovně, velmi hrubě urážet cestující a na jednu ženu dokonce plival. Neznámý cestující se ženy zastal a agresora ve stanici Křižíkova vystrčil ze soupravy ven a ten si začal vybíjet agresi na zavřených dveřích vagónu, do kterých bouchal pěstí a snažil se je vykopnout,“ popsal situaci na webu policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Když metro odjelo, obrátil svůj hněv na jiného muže, dal mu pěstí do obličeje a ten začal krvácet. Dalšího pak kopl do břicha. Nakonec odjel do další stanice, tam na něj už ale čekala hlídka a zadržela ho.

„Kriminalisté devětadvacetiletého muže obvinili ze spáchání trestného činu výtržnictví ve druhém odstavci, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi. K řádnému objasnění celého případu ale detektivové potřebují vyslechnout co nejvíce lidí, které útočník napadl, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc,“ sdělil Hrdina.

Napadení se mohou přihlásit na linku 158.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, útočník, metro, zranění, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Jestli se těm šílencům z řad politiků podaří zlegalizovat drogy, násilí ještě vzroste. Už teď teď je čím dál tím víc zdrogovaných agresorů včetně těch za volantem. Ať se takhle zkusí chovat třeba v Japonsku. Tam by se s nimi nemazlili.

Čtvrtek, 4. dubna 2024, 09:26Odpovědět

VIDEO: Muž útočil na lidi v metru, policie hledá další jeho oběti  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.