Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Recidivista vykrádal prodejny po celé Praze. Stihl i několik vloupání za noc

Kriminalistům se podařilo dopadnout lupiče, který vyloupil desítku provozoven v Praze. Bral peníze i elektroniku a během jedné noci byl schopen navštívit i několik míst najedou. Z vězení ho propustili teprve nedávno. Odpykával si trest za vykradení víc než třiceti stavebních buněk, kde během pandemie vyhodnocovali testy.

Zvýšeného počtu vloupání do stánků, kamenných prodejen i občerstvení si pražští kriminalisté všimli koncem minulého roku

„Z těchto provozoven si pachatel po provedeném vloupání odnášel finanční hotovost, drobnou elektroniku a nebylo výjimkou, že těchto vloupání provedl i několik za noc,“ sdělil na webu policejním mluvčí Jan Daněk.

Zloděj řádil po celé Praze a policisté vyšetřováním zjistili, že vždy jedná podobně. I když se před kamerami maskoval, všimli si na něm několika detailů a vytipovali časy pro kontrolu odpovídajících osob. 

„Ve spolupráci s kolegy z hlídkových útvarů se jim pak podvedlo ustanovit podezřelého. Následně tohoto muže začali sledovat, aby zjistili, kde se zdržuje a mohli tak při následné domovní prohlídce zajistit co nejvíce důkazů v podobě kradených věcí, nástrojů, které používal při vloupání a další. To vše se při domovní prohlídce potvrdilo a tyto věci byly skutečně nalezeny,“ uvedl Daněk.

Muže obvinili ze třinácti vloupání, při kterých způsobil škodu za víc než tři sta tisíc. K tomu ho podezírají z dalších jedenácti případů. Zatím je ve vazdě a v případě odsouzení mu hrozí až pět let ve vězení. 

„Závěrem nutno zmínit, že zadržený muž byl v září loňského roku propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával dvouletý trest za vloupání do covid buněk, kterých měl na svědomí více než třicet,“ dodal Daněk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, vloupání, recidivista, škoda, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Recidivista vykrádal prodejny po celé Praze. Stihl i několik vloupání za noc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.