Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zaměstnankyně okradla Sokol o desítky milionů. Když na podvod přišli, spáchala sebevraždu

Jedna ze zaměstnankyň České obce sokolské obrala organizaci v rámci bankovního a úvěrového podvodu o desítky milionů korun. Podařilo se jí obalamutit banku i Sokol, falšovala dokumenty na profesionální úrovni. Když se na její trestnou činnost přišlo, spáchala sebevraždu přímo v Tyršově domě, sídle Sokola na Malé Straně.

O případu informoval mluvčí České obce sokolské Radek Smekal na webu. Žena pro Sokol pracovala a přitom se dopouštěla bankovního a úvěrového podvodu. Přišla si na desítky milionů korun, jak uvedl policejní mluvčí Jan Daněk pro ČTK, jedná se o nejméně čtyřicet milionů.

Když na její počínání přišli, zabila se přímo v Tyršově domě na Malé Straně, kde má Sokol sídlo. „Jedna z podezřelých zemřela, ale okruh podezřelých nebyl dosud uzavřen. Věc je prověřována v širších souvislostech," citovala ČTK Daňka.

„S policií maximálně spolupracujeme. Vše zřejmě nasvědčuje tomu, že se jedná o selhání jedince, který pomocí profesionálně zfalšovaných dokumentů podvedl banku i naší organizaci. Nad důmyslností podvodu i kvalitou falzifikátů se pozastavovali i vyšetřovatelé. V danou chvíli nemůžeme vzhledem k tomu, že případ není uzavřen, zveřejňovat žádné další podrobnosti," uvedl Smekal

Přesný rozsah škod Sokol stále zjišťuje, financování spolku ani přípravy na letošní slet ohroženy nejsou. 

Starostka České obce sokolské Hana Moučková podle Smekala podala přihlášku obce jako poškozeného v probíhajícím trestním řízení. 

„Nyní prověřujeme všechny aktivity pachatelky, jsme v kontaktu s právními zástupci, bankou, ale také s kriminální policií. Je jednoznačné, že šlo o profesionální podvodnici, která byla sto obejít všechny kontrolní mechanismy jak v České obci sokolské, tak i ty bankovní. Neumíme si představit, jak se podobnému útoku dá zabránit, ale provedeme interní audit a na základě výsledků kontrolní mechanismy zdokonalíme,“ dodal Smekal.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká obec sokolská

Štítky Sokol, podvod, krádež, smrt, sebevražda, Tyršův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnankyně okradla Sokol o desítky milionů. Když na podvod přišli, spáchala sebevraždu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.