Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Letiště Praha stále trápí podvodníci na Facebooku. Meta problém ignoruje

Sociální síť Facebook už několik měsíců plní falešné profily, které se vydávají za pražské letiště. Nabízejí tam k prodeji ztracené kufry, jedná se ale samozřejmě o podvod. Vedení letiště vše sleduje a profily nahlašuje, společnost Meta ale problém ignoruje.

O situaci Pražská Drbna informovala už v listopadu minulého roku. Profil vydávající se za Letiště Praha nabízí k odkupu nevyzvednuté kufry i s obsahem za malé částky ve výši několika desítek korun. Lidé je ale nikdy nedostanou, podvodníci z nich jen chtějí vylákat údaje k platební kartě. 

„Letiště Praha dlouhodobě tyto profily monitoruje a aktivně nahlašuje. Bohužel, společnost Meta, na jejíž straně jsou další kroky, nereaguje,“ uvedla ve zprávě pro novináře mluvčí letiště Klára Divíšková

Pod příspěvky podvodného facebookového profilu se objevují také falešné komentáře doporučující koupi nabízených zavazadel. V nich se návštěvníci stránky nejčastěji dozví o údajně skvělých nálezech v odkoupeném zavazadlu. Divíšková upozorňuje, že lidé nemají v žádném případě sdílet své osobní údaje ani údaje své platební karty.

Letiště navíc ani ztracená zavazadla neprodává. „Nevyzvednutý kufr je na Letišti Václava Havla Praha pouze výjimečná záležitost. Pokud se tak stane, handlingová společnost ho pošle na centrálu letecké společnosti, a to tři až čtyři dny od nálezu,“ doplnila Divíšková.

Podobné podvodné praktiky zaznamenala většina evropských i světových letišť. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště Praha

Štítky podvod, kufry, Letiště Praha, Facebook, Meta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

James Holy

To byla odpověď osobě, která napsala předchozí příspěvek. S Vojtěchem bych nechtěl trávit ani hodinu dovolené v jednom hotelu.

Pátek, 9. února 2024, 01:17Odpovědět

James Holy

...tak snad jste aspoň viděl v Egyptě velbloudy, když vám je vykoukali v ZOO Ukrajinci, kteří tam chodí zadarmo.

Pátek, 9. února 2024, 01:14Odpovědět

Vojtěch Vened

Nedávno jsem z letiště v Ruzyni cestoval do Egypta. Po příjezdu na parkovště jsem vedle české vlajky uviděl ten žlutomodrý odpudivý hnus, respektive vlajku Ukraviny. Té Ukraviny, která z našich veřejných financí už vytáhla skoro sto miliard, díky čemuž fialoví pětizmetci oloupili nejenom české seniory, ale nás všechny. Následná cesta do Egypta se mi totálně znechutila.

Pondělí, 5. února 2024, 14:48Odpovědět

Letiště Praha stále trápí podvodníci na Facebooku. Meta problém ignoruje  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.