Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražští strážníci se na silvestra zabývali 235 přestupky kvůli pyrotechnice

Pražští strážníci se na silvestra zabývali 235 přestupky spojenými se zábavní pyrotechnikou, což je meziročně o 120 méně. Klesl rovněž počet oznámení obyvatel na linku 156, na kterou zavolalo kvůli pyrotechnice 98 lidí. Na bezpečnost dohlíželo v centru města 320 strážníků. Od roku 2020 je v Praze v platnosti vyhláška, která zakazuje používání pyrotechniky na vybraných místech, a regulováno je i pořádání ohňostrojů.

Za přestupky spojené s používáním pyrotechniky strážníci uložili 24 pokut v celkové výši 13.000 korun. „Velkému množství odpalů pak uniformované hlídky předešly svoji fyzickou přítomností na místě. V centru také strážníci preventivně rozdávali informační letáky cizincům, kteří měli připravenou pyrotechniku," uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Kvůli pyrotechnice se na linku 156 obrátilo na silvestra 98 obyvatel, což je meziročně o více než šedesát méně. Značná část stížností se týkala odpalování rachejtlí a dělbuchů v místech, kde to není zakázáno.

Záchranáři na silvestra řešili přes dvě stě událostí. Nechyběla ani zranění pyrotechnikou

Pražští záchranáři měli dvě speciální stanoviště v centru Prahy, během novoročních oslav ale zasahovali po celém městě. Ošetřili lidi zraněné pyrotechnickou, úrazy a zdravotní potíže spojené s konzumací alkoholu a první pomoc poskytli i muži,...

Strážníci řešili rovněž další přestupky. Ve Vrchlického sadech museli zpacifikovat opilého muže, který se účastnil potyčky. Nadýchal 2,4 promile a strážníci jej odvezli do nemocnice.

Hlídky zadržely také dva mladé řidiče pod vlivem alkoholu, kdy třiadvacetiletá žena uvázla autem v kolejišti tramvajového tunelu a nadýchala přes 1,6 promile. Dvaadvacetiletý muž s 1,8 promile jel po Praze 12 vysokou rychlostí a havaroval. Specializovaná hlídka převezla na protialkoholní záchytnou stanici šest mužů.

Do útulku v Troji strážníci odvezli čtyři zaběhnuté psy, kteří nebyli zraněni. „Dva jsou už doma u svých majitelů," dodala Seifertová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, přestupky, pyrotechnika, pokuty, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci se na silvestra zabývali 235 přestupky kvůli pyrotechnice  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.