Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Podvodnice nabízela byt k prodeji. Vybrala zálohu a přestala komunikovat

Kriminalisté pátrají po poškozených, kteří uvěřili podvodnici a zaplatili zálohu za byt v novém bytovém komplexu v pražských Strašnicích. Žena si obstarala klíče od luxusních bytů a v těch prováděla prohlídky mnoha zájemcům. V případě zájmu o koupi bytu předložila kupujícím falešnou reservační smlouvu, na základě které si nechala zaslat zálohu a poté přestala s lidmi komunikovat.

Kriminalisté minulý týden zadrželi a následně obvinili jednatřicetiletou ženu, která se minimálně šestkrát dopustila podvodu při prodeji bytů v Praze 10. „Zadržená si dosud nezjištěným způsobem obstarala klíče od luxusních bytů a v těch prováděla prohlídky mnoha zájemcům. V případě zájmu o koupi bytu předložila kupujícím falešnou reservační smlouvu, na základě které si nechala zaslat zálohu a poté přestala s budoucími majiteli komunikovat,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Obviněná žena se vydávala za zástupkyni společnosti, která zprostředkovává prodej nemovitostí a používala různá jména jako Denisa Bauerová, Denisa Gujdová. Za vybrané peníze si žena kupovala luxusní oblečení, jezdila na exotické dovolené a žila podle policie „nadstandardním způsobem života“.

Kriminalisté prokázali celkem šest fiktivních prodejů, na základě kterých podvodnici na zálohách zaslali zhruba sedm milionů korun. „V současné chvíli nemůžeme vyloučit, že bylo podvedeno mnoho dalších lidí. V této souvislosti bychom rádi požádali další poškozené, aby se kriminalistům ozvali na telefon 731 195 276 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. V případě, že jste se stali taktéž obětí podvodu této ženy, nebo se vás žena pouze pokusila podvést, ozvěte se prosím policistům na výše uvedené telefonní číslo,“ popsala mluvčí.

Policie ženu stíhala za podobné jednání už před lety, byla za něj podmínečně odsouzena a nyní ji hrozí osm let vězení. „Zadržená jednatřicetiletá žena je v současné chvíli stíhána vazebně,“ uzavřená.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky podvod, peníze, policie, Praha

VIDEO: Podvodnice nabízela byt k prodeji. Vybrala zálohu a přestala komunikovat  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.