Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž vyhrožoval smrtí soudcům a rozesílal protižidovské dokumenty

Soud dnes začal projednávat případ Pavla Rusa, který je stíhán za podporu terorismu a za dalších šest trestných činů. Podle obžaloby rozeslal institucím a úřadům desítky dokumentů s protižidovskou rétorikou, v nichž mimo jiné vyhrožoval smrtí státním zástupcům či soudcům. Muži hrozí až 15 let vězení. Stíhání za pomoc k trestné činnosti čelí i Rusova manželka Ivana Timová.

Pětačtyřicetiletý IT specialista Rus spáchal podle státního zástupce Martina Bílého vedle podpory terorismu také vyhrožování teroristickým trestným činem, vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a rovněž na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob, schvalování a ospravedlňování genocidia a také křivé obvinění.

Obžaloba tvrdí, že Rus začal v dubnu 2021 rozesílat institucím nejrůznější elektronická podání v textové i obrazové podobě. Poukazoval v nich na existenci domnělé zločinné skupiny židovského původu, v níž podle něj působí i „židovští státní zástupci". Tvrdil, že "Prozatímní odbojová rada českých a moravských zemí" vykoná na konkrétních soudcích, státních zástupcích a policistech popravy stětím na základě již vydaných rozsudků „revolučního odbojového soudu". Hrozil také bojovými operacemi jednotek se záměrem změnit demokratické uspořádání a ústavní zřízení státu.

Adresáty textů se staly nejen soudy a státní zastupitelství po celém Česku, ale také obecní úřady měst, školy od mateřských až po univerzity, Bezpečnostní informační služba, Národní bezpečnostní úřad, policejní centrála nebo Úřad průmyslového vlastnictví. „Vládnoucí mafie vydává rozkazy k popravám příslušníků skutečné politické opozice.Tyto popravy jsou následně vykonávány státními orgány. Celá země je poseta mrtvolami zrůdné mafie," napsal autor. „Židovská mafie ovládá český stát, mají podporu sionistického státního aparátu státu Izrael, který řídí českou politiku a výrobu a distribuci českých zbraní, a tito zločinci na území jakoby Českého státu mají podporu Mosad,“ pokračoval jindy. „Kradou jako straky, lžou jako nestvůry z vesmíru," dodal.

Veškeré texty, obrázky a koláže s nenávistným, antisemitským a výhrůžným obsahem byly dostupné na webu, který si podle obžaloby založil právě Rus. Při výpovědi na policii pak muž později podle státního zástupce křivě obvinil policistu z toho, že se pokusil zastřelit Rusa, jeho manželku a novorozené dítě.

Znalci, kteří na žádost vyšetřovatelů zkoumali Rusovo duševní zdraví, dospěli podle informací ČTK k názoru, že muž je příčetný. Na výsledek soudního procesu čeká ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky terorismus, vyhrožování, podněcování, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

No to se rozumí - židovskou kliku tu nesmí nikdo ani zmínit, natož na ni ukazovat prstem... Dobře to udělal poslanec v polském Sejmu, který hasičákem sfouknul chanukový svícen, jenž si tam židovská satanistická sekta dovolila rozsvítit...

Úterý, 19. prosince 2023, 21:01Odpovědět

Muž vyhrožoval smrtí soudcům a rozesílal protižidovské dokumenty  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.