Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při tlačenici na vánočních trzích si dejte pozor na peněženku, radí policisté

Policie varuje, že spolu s adventním časem každoročně roste počet kapesních krádeží. Zloději využívají přeplněných nákupních center a tlačenicích na trzích, lidé navíc mají tendenci ztrácet pozornost a nebezpečí kapesních krádeží podceňují. Policisté doporučují nikdy nenechávat peníze a doklady v batohu nebo kabelce a naopak je nosit ve vnitřních kapsách blízko u těla.

„Rozsvícení vánočního stromku, adventní trhy, nebo nakupování vánočních dárků jsou chvíle, při kterých si mnozí z nás neuvědomují zvýšenou míru rizika krádeží a přestávají být obezřetní,“ varuje v tiskové zprávě mluvčí policistů Richard Hrdina. Zloději se nemusí zaměřit jen na peněženky a obsah kabelek, ale i na nakoupené vánoční dárky. Policisté evidují každý rok v období před Vánoci nárůst kriminality a to hlavně v oblasti krádeží. 

Nejčastější případy jsou zmíněné kapesní krádeže, odcizení kabelek odložených v nákupních košících, peněženek vybraných z batohu na zádech ale i krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel. Podle Hrdiny jdou takovým zločinům oběti naproti nedostatečnou pozorností. „Zloději využívají chvilkové nepozornosti nakupujících a velice jim k tomu také napomáhá nedbalé zacházení s osobními věcmi jejich obětí,“ popisuje smutnou realitu policejní mluvčí.

Jak krádežím předcházet?

Hlavním doporučením je mít své osobní a cenné věci neustále pod kontrolou. V ideálním případě bychom měli nosit peněženku ve vnitřní kapse oděvu, přímo na těle. Nosit cennosti v batohu nebo tašce přes rameno není zdaleka tak bezpečné, jak se zdá. „V davu lidí si totiž nemáte skoro šanci povšimnout, že tato příruční zavazadla někdo rozepnul a odcizil vám věci. To, že jste byli okradeni pak zjistíte nejčastěji až u pokladny,“ vysvětlil Hrdina.

Auto není trezor

Auta, ve kterých jsou viditelně na sedačkách umístěny nákupní tašky plné dárků, jsou pro zloděje velkým lákadlem. Hrdina proto doporučuje nenechávat na viditelných místěch nic, co může vypadat cenně. „Vždy je také potřeba se přesvědčit, že jste svá vozidla řádně uzamkli, protože novodobí nenechavci používají velmi často rušičky signálu, kterými vyruší signál při uzamykání vozu a tím pádem nedojde k jeho uzamčení. Stále platí tedy pravidlo, že je nejlepší po zmáčknutí dálkového ovládání zatáhnout za kliku a tím „po staru“ zkontrolovat řádné uzamčení,“ dodal Hrdina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Trhy Praha

Štítky policie, doporučení, kapsáři, krádeže, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Sundat až po projednání, zaplacení pokut, škod a uplynutí podmínky. Máme minimálně jedno procento psychopatů,to je sto tisíc, sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, rozdávají si metály, falešní studenti falešných bendopráv a škol prodavačů danuschetitulů, překupníků dek, herbalajfů, hrnců, zázračných přístrojů, kryplomēn, daňových rájařů odkláněčů Pandora je 300(v Izraeli 665). Mafie vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, zbrojaři, lichváři, vymahači, exekutoři, pasáci, vexláci, agenti viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí... Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Pondělí, 4. prosince 2023, 03:27Odpovědět

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Sundat až po projednání, zaplacení pokut, škod a uplynutí podmínky.

Pondělí, 4. prosince 2023, 03:17Odpovědět

Při tlačenici na vánočních trzích si dejte pozor na peněženku, radí policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.