Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: Dal jsem si panáčka, drmolil dvacetiletý řidič s odřeným autem. Nadýchal přes dvě promile

Strážníci městské policie řešili případ, během kterého dvacetiletý řidič nerespektoval zákazovou dopravní značku v Praze 3 a tvrdil jim, že autem jen popojíždí, aby přeparkoval. V autě však měl dva spolujezdce a navíc nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Podle strážníků byl z mladíka cítit alkohol a špatně vyslovoval. „Hlídce přiznal jednoho panáka. Výsledek dechové zkoušky ukázal hodnotu přes 2 promile. Při obhlídce auta strážníci navíc zjistili na boku čerstvě poškozený lak. Hlídka státní policie pak nedaleko od místa, kde řidiče zastavili strážníci, našla jiné nabourané auto,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová na jejich facebookovém profilu.

Další případ, ve kterém figuroval opilý řidič a který je zachycený na videu, řešili strážníci z Prahy 5. Přímo před auto strážníků se během jízdy zařadil vůz s poškozenou pneumatikou. Hlídka tedy řidiče za pomoci výstražného signálu zastavila, aby jej na poškození upozornila. „Po vystoupení muže z auta bylo díky alkoholovému odéru zjevné, že požil. Šestačtyřicetiletý muž nadýchal přes 1,5 promile,“ popsala mluvčí.

V České republice platí nulová tolerance alkoholu za volantem, ale podle policejních statistik v loňském roce usedlo za volant přes 7 tisíc opilých řidičů. „Hodnoty pod jedno promile se řeší jako přestupek. Pokud hodnota přesáhne jedno promile, hrozí řidiči stíhání za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ připomněla mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky alkohol, řidič, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Ponechat do vyřešení případu,zaplacení pokuty, škod,nákladů. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Pondělí, 4. prosince 2023, 03:05Odpovědět

VIDEO: Dal jsem si panáčka, drmolil dvacetiletý řidič s odřeným autem. Nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.