Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Namol opilý kluk ležel na zastávce. Na pozvracený mobil se mu snažila dovolat matka

Namol opilý chlapec ležel na jedné z autobusových zastávek v Praze 5. Tomu zachránil život kolemjedoucí šestadvacetiletý muž, který si chlapce všiml půl hodiny předtím, než se rozhodl zavolat na tísňovou linku strážníků. Přišlo mu totiž divné, že chlapec je stále na stejném místě. Na pozvracený mobil ležící vedle chlapce se snažila dovolat jeho matka, protože chlapec nepřišel domů v domluvený čas.

Šestadvacetiletému muži nebyl lhostejný pohled na opilce ležícího na autobusové zastávce, a tak se rozhodl zavolat strážníky městské policie. Muž zjistil, že opilcem je zjevně mladistvý chlapec, který nereaguje na žádné podněty.

„Vedle chlapce ležel mobil znečištěný od zvratků, na který někdo opakovaně volal. Strážníci proto přivolali záchrannou službu a po očištění přístroje přijali hovor na vyzvánějícím telefonu. Matka se opakovaně snažila kontaktovat svého syna ve chvíli, kdy nepřišel v domluvenou hodinu domů,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová na facebooku pražské městské policie.

Zachránce se podle mluvčí navíc nabídl, že přiveze chlapcovu matku. Na místo pak přijeli ve stejnou chvíli jako záchranná služba. „Chlapec byl nejen pod vlivem alkoholu, ale také drog,“ uvedla Seifertová a dodala, že další dva mladistvé pod vlivem alkoholu řešili strážníci v centru města. Sedmnáctiletý mladík nadýchal 0,9 promile, šestnáctiletá dívka 1,42 promile.

Podle městské policie je dvanáct let průměrný věk, ve kterém se české děti poprvé setkají s alkoholem. Mluvčí strážníků připomíná, že i v dětství může vzniknout závislost na alkoholu a připomíná, že alkohol a drogy jsou pro mladý organismus mnohem nebezpečnější než pro dospělý.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Pardubice

Štítky alkohol, děti, chlapec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilý kluk ležel na zastávce. Na pozvracený mobil se mu snažila dovolat matka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.