Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cimický, obviněný ze čtyř znásilnění, je ve vážném stavu v nemocnici. Měl se předávkovat léky

Psychiatr Jan Cimický je podle serveru Blesk.cz ve vážném stavu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích. Server uvedl, že šlo o intoxikaci léky. Cimický čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání, soud má začít 7. listopadu. Pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel už dřív obvinění odmítl a prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

Psychiatra obvinilo několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování

„Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ informovali podle serveru na evidenci pacientů v ÚVN.

Psychiatra obvinilo několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování či přímo napadení před dvěma lety. Herečka a zpěvačka Jana Fabiánová uvedla, že ji lékař v minulosti sexuálně napadl. Příspěvek na sociální síti zveřejnila podle médií kvůli informaci o tom, že by měl Cimický od tehdejšího prezidenta Miloše Zemana dostat vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti kultury.

Pražský lékař Cimický měl sexuálně napadat pacientky. Policie pátrá po ženách, které obtěžoval

Česká lékařská komora nikdy nedostala stížnost na psychiatra Jana Cimického, kterého několik žen včetně jeho pacientek v médiích obvinilo se sexuálního obtěžování či napadení. Řekl to mluvčí komory Michal Sojka. Podle něj se orgány komory nemohou...

Cimický v minulosti vinu odmítl a kritizoval postup policie

Cimický v minulosti vinu odmítl, kritizoval také postup policie. Uvedl, že se hodlá aktivně bránit a dokázat svou nevinu. Kvůli lékařskému tajemství a respektu k pacientům nebude ale tato obhajoba veřejná, dodal. Vyznamenání od Zemana se nakonec rozhodl nepřevzít.

Kriminalisté původně navrhli obžalobu pro Cimického loni v říjnu, tehdy ho vinili z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství o měsíc později kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo jim, aby se vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat v červnu. Státní zástupce podal obžalobu v srpnu.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky znásilnění, předávkování, nemocnice, Cimický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cimický, obviněný ze čtyř znásilnění, je ve vážném stavu v nemocnici. Měl se předávkovat léky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.